RAZOTKRIVENA METODA KOJOM JUVENTUS UNIŠTAVA ZVIJEZDE: / Drže igrače u zarobljeništvu, a među njima je i Mandžukić

Image
Foto: Profimedia

Ronaldo igra možda i najgori nogomet u svojoj karijeri otkako je Sarri trener

4.12.2019.
9:32
Profimedia
VOYO logo

Nešto je trulo u klubu podno Alpa. Juventus ove sezone igra najgori nogomet u posljednjih desetak godina, a većina navijača, medija i stručnjaka za to okrivljava Maurizija Sarrija. Da, temperamentni talijanski taktički genijalac ne uspjeva svoj sustav i ideje prenijeti na igrače, a čini se sve više kako bi mu se mogao ponoviti scenarij iz Chelseaja.

Juventus za sada još i dobro stoji u Serie A s obzirom na to kako izgledaju na terenu, ali nisu svi zabrinuti toliko oko toga, koliko ih brine što u svojim redovima imaju igrača koji je još uvijek smatran jednim od najboljih na svijetu i bio je u užem izboru za Zlatnu loptu, Cristiana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo igra možda i najgori nogomet u svojoj karijeri otkako je Sarri trener. Mala digresija, najgori nogomet karijere igra i Mario Mandžukić, odnosno uopće ne igra nogomet otkako je Sarri tu, a eto do jučer je hrvatski napadač bio zamjenik kapetana i miljenik publike, kojeg niti dan danas neki ne mogu prežaliti. Mandžukić kod Sarrija ne igra isključivo zbog toga što se ne uklapa u njegov sustav, a klub ga pak ne želi pustiti u bescjenje.

Image
Foto: Profimedia, Massimo Paolone / LaPresse

Profimedia

Zarobljenik kluba

Vraćamo se na temu. Ronaldo je ove sezone na tek šest golova u prvenstvu i mizerne dvije asistencije, što je za njega, igrača koji je navikao zabijati više od 30 golova po sezoni, devastirajuće. Ronaldo posljednjih tjedana izgleda sve nezadovoljnije. Uhvaćen je dva puta kako ljutito napušta teren nezadovoljan odlukama trenera, a engleski su mediji izašli s pričom kako se želi vratiti u United. Talijanski mediji pak sve više spekuliraju o stvarnim razlozima loše igra Cristiana Ronalda, a dakako, problem su vidjeli isključivo u treneru Sarriju. Talijanski mediji uvjereni su kako je Ronaldo zarobljenik Juventusa, odnosno Sarrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu ovako... "Sustav koji forsira Sarri ne odgovara Ronaldu, ne odgovara mu igrati u vrhu napada. Zabio je samo šest puta, pola od toga iz penala. Trenutačna situacija je zarobila Sarrija i Ronalda i to je težak položaj za obojicu. Igrač je prisiljen igrati u sastavu koji iz njega ne izvlači najbolje pa je stoga on - zatvorenik", piše Gazzetta.

Slično razmišlja i legendarni talijanski napadač i zločesti dečko, Antonio Cassano. "Mislim da Ronaldo ima veliki problem sa Sarrijem. Oni moraju pronaći neko rješenje jer sve je to počelo štetiti momčadi. Sigurno postoji problem koji u Juventusu trenutačno vješto kriju", kazao je Cassano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

AFP

Završit će kao Mandžo?

Problem je počeo izlaziti na vidjelo kada je Sarri počeo prerano iz igre vaditi Ronalda, na utakmicama s Milanom i Lokomotiv Moskvom. I da, Ronaldo zaista nije igrao dobro, a kako se čini možda zaista nije problem u njemu već u sustavu Maurizija Sarrija koji očito ne odgovara Portugalcu, a niti Cristiano odgovara Sarrijevim zamislima.

No, Ronaldo ima sreće za razliku od Mandžukića koji je prekrižen još ljetos. Vjerojatno, da Ronaldo ne donosi Juvenutu toliku zaradu, Sarri bi i njega otpisao, ali ipak je ovdje riječ o jednom od najboljih igrača svih vremena pa, eto, mora mu igrati. Međutim, Sarri ima svoje metode, a kako je riječ o vrlo tvrdoglavoj osobi, zbog čega je već ranije imao problema u Napoliju i Chelseaju, na kraju bi baš Ronaldo, kao i Mandžukić, mogao izvući deblji kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo