Novo saslušanje / Razlog za optimizam: Dokazi protiv Marija Vuškovića u 'slučaju doping' – bezvrijedni?

Image

Ranije ovog tjedna je Vušković prošao detektor laži u Engleskoj, a rezultati sugeriraju da je mogućnost da je uzeo doping svjesno manja od 1 posto.

9.2.2023.
11:20
VOYO logo

Mario Vušković, mladi reprezentativac Hrvatske, u četvrtak će se pojaviti na drugom saslušanju pred DFB u Frankfurtu te će pokušati opovrgnuti optužbe za uzimanje dopinga.

Bivši igrač Hajduka ima razloga za optimizam jer je prvo saslušanje pokazalo kako je u procesu transporta, čuvanja i provedbe samog testiranja bio niz nepravilnosti i aljkavosti. Time se bavi i ugledni njemački list Bild koji ističe kako su posudice s uzorkom urina za testiranje bile tijekom cijelog vikenda u liječnikovom frižideru kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, do uzoraka je u teoriji mogao doći bilo tko.

Prošao detektor laži

Također, problematična je i procedura uzimanja uzoraka. Uz Vuškovića je testiran još jedan nogometaš HSV-a no ni jedan od njih u prvom pokušaju nije uspio dati potrebnu količinu urina, a prema svjedočenju Marija Vuškovića, liječnik nije između dva uzimanja uzorka zatvorio posudice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije ovog tjedna je Vušković prošao detektor laži u Engleskoj, a rezultati sugeriraju da je mogućnost da je uzeo doping svjesno manja od 1 posto.

Ugledni njemački list Bild sugerira kako su zbog mogućnosti manipulacije uzorcima razlog zbog kojeg bi dokazi protiv Vuškovića trebali biti ništavni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, odluka je na sudu i ne treba preuranjeno donositi zaključke no mladi stoper hrvatske U21 reprezentacije ima razloga za optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo