RASPLINUTI SNOVI: / Ništa od šest trofeja, Pique uništio ionako mršave šanse Barcelone

Image
Foto: AFP

Zaostatak je ipak bio prevelik. Nogometaši Barcelone u uzvratnoj su utakmici španjolskog Superkupa odigrali samo 1:1 protiv Athletic Bilbaa i trofej je otputovao u Baskiju.

17.8.2015.
23:56
AFP
VOYO logo

U petak je, podsjetimo, Athletic na svome San Mamesu kreirao ogromnu senzaciju, deklasiravši europske prvake s 4:0. Iako su iz Barcelone najavljivali da su sposobni nadoknaditi čak i takav minus, to ipak nije bilo realno. Rasplinuo im se na taj način san da će ponoviti 2009. kada su u jednoj kalendarskoj godini osvojili svih šest mogućih trofeja.

Image
ŠAMAR EUROPSKIM PRVACIMA: /

Athletic torpedirao Barcelonu projektilom s 47,5 metara

Image
ŠAMAR EUROPSKIM PRVACIMA: /

Athletic torpedirao Barcelonu projektilom s 47,5 metara

Akcija Rakitić - Suarez - Messi

Barcelona je od samoga starta navalila prema golu gostiju, a Gerard Pique je u šestoj minuti pogodio stativu. Nastavila se i nakon toga dominacija domaćih, ali na pogodak su čekali sve do 44. minute. Akciju je započeo naš Ivan Rakitić nabacivanjem s desne strane, Luis Suarez je prsima prenio loptu Lionelu Messiju, a čudesnom Argentincu nije bilo teško zabiti iz neposredne blizine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je Barcelona s napadima i u drugom poluvremenu, ali sve joj je nade u senzacionalni preokret uništio Pique koji je u 56. minuti dobio izravni crveni karton zbog prigovaranja sucu. Prednost igrača više Athletic je iskoristio u 75. minuti kada je Oscar de Marcos glavom proslijedio loptu do junaka prve utakmice Aritza Aduriza koji se našao sam pred Claudijem Bravom i iz drugog pokušaja zabio za konačnih 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je Rakitić ostao u igri do 68. minute, dok Alen Halilović nije bio ni na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije ovog naslova u Superkupu, Athletic je posljednje trofeje osvojio 1984. godine kada je po osmi put osvojio naslov prvaka Španjolske, te po 23. put bio pobjednik Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo