RAMOS PROGOVORIO O PIQUEU I KRIZI U ŠPANJOLSKOJ: / 'Nije mi drago što se takve stvari događaju u našoj zemlji'

Image
Foto: AFP
31.10.2017.
13:40
AFP
VOYO logo

Katalonija je u petak proglasila nezavisnost, a vladajući Madrid odlučio je preuzeti kontrolu nad Katalonijom. Španjolski premijer Mariano Rajoy otpustio je katalonskog predsjednika vlade Carlesa Puigdemonta i potpredsjednika Oriola Junquerasa te naredio španjolskim ministarstvima preuzimanje dužnosti katalonskih ‘ministarstava’. Nakon toga je katalonski vođa Puigdemont napustio je Španjolsku i otputovao u Bruxelles gdje je zatražio politički azil.

Sve o krizi u Španjolskoj i događanjima u Kataloniji možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEOVISNOST KATALONIJE UGROŽAVA LA LIGU: Gostovanje Reala kod Girone opasno, ali iz vrha poručuju: ‘Igra se!’

Španjolska vlada preuzela kontrolu nad katalonskom administracijom

Puigdemonta u Španjolskoj čeka skorašnje podizanje optužnice zbog pobune, neposluha i malverzacija s javnim fondovima te kazna zatvora od čak 30 godina. Istodobno, njegova je stranka objavila u ponedjeljak kako će izaći na izvanredne izbore u Kataloniji, koje je za dva mjeseca sazvala španjolska vlada i premijer Rajoy. U subotu je španjolska vlada preuzela kontrolu nad katalonskom administracijom, a u ponedjeljak su se razriješeni dužnosnici počeli vraćati u urede.

U utorak je, pak, španjolska civilna garda pretražila lokalna sjedišta katalonske policije, u sklopu istrage o referendumu o neovisnosti kojega je Madrid proglasio neustavnim, španjolska vlada najavila je za popodne izvanrednu sjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Raymond ROIG/AFP

Španjolska policija pokazala je svu svoju brutalnost prema Kataloncima

Politička događanja u Španjolskoj itekako utječe i na same nogometaše.

RASKOL U FURIJI: Nakon ovih izjava kapetana Sergija Ramosa nema više povratka na staro

U nedjelju poslijepodne Real je gostovao u Gironi, katalonskom gradu u kojem su među prvima skinuli španjolske zastave. Utakmici je prisustvovao veliki broj policije, ali ne navodi se je li to bila katalonska policija ili policija iz ostatka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real pao u srcu katalonske pobune

Kako bilo, puno pozornosti mediji u Španjolskoj posvetili su gostovanju Reala i Gironi i porazu Madriđana od 2-1, nakon što su kraljevi poveli s 1-0, na oduševljenje čitave Katalonije...

"Gostovanje u Gironi za mene je bilo bez emocija. Isto kao da gostujem u Sevilli i kad vidim zastave Andaluzije. Sve dok postoji respect, problema nikakvih nema. Osjećam se Španjolcem gdje god igrao, tu nema problema. Ono što želim kazati kako se ništa neće promijeniti. Boli me slika o Španjolskoj koja odlazi u svijet. Ja sam Španjolac, nije mi drago što se takve stvari događaju u našoj zemlji. Zajedno smo jači", istaknuo je Sergio Ramos na radio postaji Onda Cero i osvrnuo se na La Ligu bez Barcelone. Naime, pojavila se priča kako bi, u slučaju proglašenja neovisnosti Katalonije, Barcelona mogla istupiti iz Primere i zaigrati u nekim od drugih europskih liga. Jer, Barcelona je velikan, svi bi bili sretni da takav klub zaigra u njihovoj zemlji u sklopu nacionalnog prvenstva. Spominala se Premier liga i francuski Le Championate kao moguće nove destinacije "katalonskog giganta", što bi bio ogromni udarac za sportsku Španjolsku. I u sportskom i u marketinškom smislu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVE NAPETOSTI U KATALONIJI: Španjolska civilna garda upala u sjedište policije, srušene stranice vlade, građani izašli na ulice…

"Teško mi je povjerovati da su oni u većini. Ja bi htio da Barcelona ostane u našoj ligi. Više sam zabrinut to što naša nacionalna himna nema riječi više nego situacija u Kataloniji. Osjećam zdravu ljubomoru kad vidim igrače ostalih reprezentacija kako pjevaju svoje državne himne", istaknuo je Ramos, čije riječi prenosi madridska Marca i progovorio o svom odnosu s 'odmetnutim' Piqueom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramos je stao na stranu velike većine ostatka Španjolske

Najveći zagovornik katalonske neovisnosti u reprezentaciji Španjolske je igrač Barcelone, rođeni Katalonac Gerard Pique, kojeg je Ramos iskirtizirao zbog njegovih "separatističkih" želja. Ramos i Piqué godinama ratuju na društvenim mrežama, iako u reprezentaciji imaju kako-tako korektan odnos.

Ramos je bio stao na stranu velike većine ostatka Španjolske (izuzev Katalonije i Baskije), koji su oštro udarili po Piqueu koji je tako postao u vlastitoj zemlji “persona non grata”, o čemu smo već pisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OD POPULARNOG NOGOMETAŠA DO 'PERSONE NON GRATA': /

Ovo je prava istina o tome zašto je Španjolska zamrzila Piquéa

Image
OD POPULARNOG NOGOMETAŠA DO 'PERSONE NON GRATA': /

Ovo je prava istina o tome zašto je Španjolska zamrzila Piquéa

PIQUE BEZ DLAKE NA JEZIKU: ‘Razmišljao sam o napuštanju reprezentacije, ali to bi bila pobjeda onih koji mi zvižde’

"Ako uspoređujemo naš odnos od prije i ovaj sad, mogu vam kazati kako se sad slažemo vrlo dobro. Prije uopće nije niti bilo nikakvog odnosa. Poštujemo jedan drugog zato jer igramo zajedno, a kad se ponašaš kao odrastao čovjek, kao zrela osoba, onda stvari koje su problematične ostavljaš na margini. To čini odnos boljim. Pique je u reprezentaciji uvijek imao uzorno ponašanje, bez obzira što drugi mislili o tome", zaključio je Ramos.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo