RAKITIĆU, MESSIJU I DRUŠTVU STIŽE NOVI TRENER: / Barcelonu preko noći preuzima jedan od najvećih igrača u povijesti kluba

Image
Foto: Profimedia

Aktualnom treneru Ernestu Valverdeu ovaj put bi zaista moglo odzvoniti

11.1.2020.
9:26
Profimedia
VOYO logo

Preko noći bi se mogla dogoditi apsolutno najzvučnija trenerska promjena ove sezone. Naime, Barcelonina delegacija sastala se s bivšim igračem i klupskom legendom, Xavijem, u katarskoj Dohi i ponudili su mu ugovor na dvije i pol godine. Xavi ima vrlo malo vremena za odgovor, pa bi sve trebalo biti poznato nakon utakmice njegova Al Sadda i Al Rayyana u subotu popodne.

Xaviju su ponudu na stol stavili izvršni predsjednik Barcelone Oscar Grau i tehnički tajnik Eric Abidal, a iskoristili su priliku da se sastanu s klupskom legendom u trenucima kada je Barcelona u Saudijskoj Arabiji igrala utakmicu Superkupa s Atletico Madridom. Prema tvrdnjama Asa, Abidal i Grau sastali bi se s Xavijem ovih dana bez obzira na Superkup, ali sastanak se ubrzao nakon što je Barcelona izgubila o s 3:2 od Atletico Madrida, odnosno zato što je Barcelona promašila dva penala, devet minuta prije kraja vodila i na kraju preokretom izgubila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Fayez Nureldine / AFP

Al Sadd's Spanish coach Xavi Hernandez watches the second leg of the AFC Champions League semi-finals football match between Qatar's Al Sadd and Saudi' Al Hilal in Riyadh on October 22, 2019., Image: 478415172, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Fayez Nureldine / AFP / Profimedia

Stiže odmah

Vodstvo kluba odlučilo je, nakon novog poraza, pragmatično reagirati i odmah ponuditi Xaviju posao trenera. Aktualnom treneru Ernestu Valverdeu ovaj put bi zaista moglo odzvoniti i trenutno ga jedino može spasiti Xavijeva odbijenica, a to je manje vjerojatno. No, čak i ako Xavi odbije, Barcelona bi, navode španjolski mediji, mogla krenuti u pregovore s Ronaldom Koemanom ili Roberom Martinezom, aktualnim izbornicima Nizozemske i Belgije.

Podsjetimo, Xavi je klupska legenda koja je provela čak 24 igračke godine na Camp Nouu, a prije pet godina preselio je u Katar, odnosno Al Sadd. U Al Saddu je prije osam mjeseci prihvatio trenerski posao i odveo ih je do polufinala azijske Lige prvaka gdje je poražen od Al Hilala. S Barcelonom je pak osvojio sve, La Ligu, Ligu prvaka, Kup, ali pitanje je, je li spreman isto napraviti i kao trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo