impresivna predstava / Rakitić strijelac u čudesnoj pobjedi Katalonaca nad Celtom: 'Zadovoljstvo je igrati za Barcu!'

Image
Foto: AP Images

Rakitić je zabio svoj treći gol sezone u 85. minuti kada je lobom prebacio istrčalog vratara gostiju za 5-1

15.2.2016.
7:42
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Barcelone svladali su u spektakularnoj utakmici 24. kola Primere na Nou Campu Celtu s 6-1, a u strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić

Rakitić je zabio svoj treći gol sezone u 85. minuti kada je lobom prebacio istrčalog vratara gostiju za 5-1. Golijadu je započeo Leo Messi tek u 28. minuti, a Celta je izjednačila u 39. minuti kada je John Guidetti realizirao penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu briljirao je s tri uzastopna gola Luis Suarez, a "hat-trick" mu je omogućio Messi neobičnim potezom kod izvođenja jedanaesterca. Messi je umjeto šuta na vrata samo kratko dodao loptu utrčalom Suarezu koji pogađa praktički praznu mrežu. Rakitić je pogodio za 5-1, a konačnih 6-1 postavio je Neymar u sudačkoj nadoknadi. 


Barcelona vs Celta Vigo 6-1 – 14/02/2016...by MatchesHighlights

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se tako osvetila Celti za neugodan poraz (1-4) u prvom dijelu prvenstva, a Katalonci su se opet odvojili na čelu lige s 57 bodova i utakmicom manje od Atletica (54) i Reala (53).

„Zadovoljstvo je moći uživati u momčadi kao što je ova“, naglasio je Rakitić u nedjelju nakon utakmice kojom se Barcelona zadržala na vrhu španjolskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je zabio svoj treći gol ove sezone u 85. minuti kada je lobom prebacio istrčalog vratara gostiju za 5-1.

„Ovaj gol je za više od četiri milijuna vas koji činite obitelj na Instagramu. Nadam se da ste uživali u proslavi“, poručio je 27-godišnji vezni igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da usporedi Barcelonu pod vodstvom sadašnjeg trenera Luisa Enriquea i prethodnika Pepa Guardiole, čiji je nepobjedivi niz dostignut, hrvatski reprezentativac je odgovorio kako je „patio kao protivnički igrač u vrijeme Guardiole te da jedino može reći da je sretniji što igra za Barcelonu nego protiv nje“.

„Momčad je bila velika pod Pepom, a takva je i ova naša. Možemo biti jako zadovoljni onime što radimo“, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je prošli tjedan pobjedom nad Valencijom ušla u finale španjolskog kupa, pa će u finalu igrati protiv njegovog bivšeg kluba Seville. Zasad nije određeno gdje će se igrati ta utakmica.

„Svejedno mi je gdje će se igrati, no nadam se stadionu sa što je moguće većim kapacitetom kako bi puno navijača moglo prisustvovati susretu“, zaključio je. Od dolaska u Barcelonu Rakitić je osvojio pet od mogućih šest naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo