RAKITIĆ SE POVJERIO ŠVICARCIMA I IZNENADIO IZJAVOM: / 'Da se to dogodilo, još uvijek bih igrao za hrvatsku reprezentaciju'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska od 20.45 igra prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, zemljom u kojoj je rođen jedan od naših najboljih nogometaša u povijesti

7.10.2020.
10:16
Profimedia
VOYO logo

Jako je važno da je jedan od starijih igrača još u reprezentaciji. Da je Modrić napravio taj korak prije mene, ostao bih.

Image
RAKITIĆ OTVORIO SRCE U EMOTIVNOM ČLANKU: /

'Moj otac je plakao kada sam mu rekao da ću igrati za Hrvatsku'

Image
RAKITIĆ OTVORIO SRCE U EMOTIVNOM ČLANKU: /

'Moj otac je plakao kada sam mu rekao da ću igrati za Hrvatsku'

Odgovorio je tako, među ostalim, na pitanje novinara švicarskog Blicka bivši hrvatski reprezentativac IvanRakitić o tome kako to da se povukao sa 32 godine. Prethodno je pak otkrio da je o tome razmišljao nakon Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mandžukić, Subašić i Ćorluka odmah su se umirovili nakon Svjetskog prvenstva. Razmišljao sam i ja o tome, puno sam pričao s izbornikom, na kraju sam ostao. Sada je došlo vrijeme. Njihov sam najveći navijač! Momčad ima puno mladih i talentiranih igrača. Vrijeme je da preuzmu odgovornost i dobiju prostor za razvoj. Mislim da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost", kazao je.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

23.05.2010., stadion Gradski vrt, Osijek - Prijateljska utakmica izmedju domacina Hrvatske i gostiju Walesa. Ivan Rakitic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Osvrnuo se i na Švicarce te je rekao što misli o tome mogu li i oni kao Hrvatska doći do velikih uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je stvar samo u broju stanovnika, Rusija i Njemačka uzele bi sve medalje u Europi, a Kina bi bila nepobjediva. Savršena generacija mora doći, a onda mali detalji rade razliku. Uvjeren sam da Švicarska ima kvalitetu da napravi jednom takav korak poput našeg u Rusiji. Moraju se dogoditi male i neočekivane stvari koje ne možeš planirati", naglasio je.

"Može li ova generacija sa Xhakom, Shaquirijem i Sommerom do velikog rezultata? Definitivno. Ova generacija je sposobna za to. Pokazuje to u klubovima. Kao što sam rekao, neke stvari moraju se poklopiti i potrebno je malo sreće", rekao je veznjak Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je dodao kako je šteta što Shaqiri neće igrati jer je pozitivan na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo