RAKITIĆ PROGOVORIO O OPROŠTAJU OD VATRENIH I GLASINAMA KOJE SE ŠIRE: / 'To mi je glupo i nema veze jedno s drugim'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Odgovorio je i na pitanje jesu li možda iz Seville ili Barcelone uvjetovali da ne smije više igrati za reprezentaciju

3.11.2020.
9:30
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Rakitić odnedavno je postao najveći hrvatski navijač. Iznenadio je sve kad je rekao da neće više igrati za hrvatsku reprezentaciju, no bila je to odluka koju je donio u trenutku u kojem je prešao iz Barcelone u Sevillu, klub u kojem je i postao svjetska zvijezda.

Raketa je za Hrvatsku odigrao neke od najvećih utakmica u povijesti, bio je junak Svjetskog prvenstva u Rusiji, a objasnio je kako je došlo do odluke da se oprosti od kockastog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko sam tu odluku planirao? Planirao nisam nikako, mislim da se to ne može planirati. Iz cijele te situacije pala je odluka, naravno, teška i neugodna odluka, da ne kažem najgori dan u cijeloj karijeri. Nešto tako planirati je teško, jer ne želiš nikome da doživi takav dan, ali mislim da je bilo vrijeme da bude tako i sada moramo gledati naprijed, a svi znaju da sam ja uvijek uz Vatrene i uz našu reprezentaciju", započeo je svoju priču Rakitić u intervjuu za Sportske novosti.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

17.06.2018., Rusija, Roscino - Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Arena Roscino. Zlatko Dalic, Ivan Rakitic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

MOŽDA I NAJBOLJI DOKAZ KOLIKO JE KRAMARIĆ VELIK IGRAČ: Pogledajte što se događa Hoffenheimu dok nema Vatrenog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOŽDA I NAJBOLJI DOKAZ KOLIKO JE KRAMARIĆ VELIK IGRAČ: /

Pogledajte što se događa Hoffenheimu dok nema Vatrenog

Image
MOŽDA I NAJBOLJI DOKAZ KOLIKO JE KRAMARIĆ VELIK IGRAČ: /

Pogledajte što se događa Hoffenheimu dok nema Vatrenog

'Sve podređeno reprezentaciji'

Kružile su glasine da se Rakitić htio oprostiti od reprezentacije na Europskom prvenstvu te da je htio igrati samo neke utakmice. Sve je to on nazvao "glupostima".

"Vi i sami znate što i koliko nama igračima znači reprezentacija, njezin uspjeh. Zato, ovo nije što želim ja, što želi netko drugi, igrač-pojedinac, već je posrijedi ono što je najbolje za nacionalnu momčad. U tom smislu, to mi je glupo... sve mora biti podređeno zajedničkom uspjehu reprezentacije, a ne pojedinca. Uistinu, to nema veze jedno s drugim", objasnio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na pitanje jesu li možda iz Seville ili Barcelone uvjetovali da ne smije više igrati za reprezentaciju.

"Ne, ni u jednom trenutku. Niti sam to s njima komentirao. Jednostavno, kad sam donio odluku, nazvao sam ih da imaju tu informaciju od mene. Međutim, ni u jednom trenutku nisu ulazili u moju odluku", rekao je Rakitić pa rekao da ne zna hoće li tu završiti karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da budem iskren, ne znam, niti želim o tome previše razmišljati. Nisam prorok! Sada sam tu sretan, zadovoljan, spreman i radit ću na tome da dajem sve od sebe, da vratim to povjerenje koje su mi pružili. I da zajedno uživamo i idemo po nove uspjehe", zaključio je Raketa.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo