'TO NAS JE KOŠTALO' / Rakitić otkrio kada je i kako s Messijem i ekipom krenulo po zlu: 'A mogli smo osvojiti još puno toga!'

Image
Foto: AP Images

'Mislim da će budućnost nogometa biti u Saudijskoj Arabiji', tvrdi proslavljeni hrvatski reprezentativac

13.4.2024.
9:03
AP Images
VOYO logo

Ivan Rakitić od siječnja je iz europskog preselio u saudijski nogomet gdje nosi dres Al Shababa. U razgovoru za španjolske medije otkrio je da nakon isteka ugovora koji ga veže i sljedeću sezonu ozbiljno razmišlja o budućnosti u nogometu nakon igračke.

Image
ROMANTIČNA OBJAVA /

Ivan Rakitić i Raquel proslavili 11. godišnjicu braka: 'Opet bih ponovila'

Image
ROMANTIČNA OBJAVA /

Ivan Rakitić i Raquel proslavili 11. godišnjicu braka: 'Opet bih ponovila'

Otrkio je Rakitić i kako bi mu trenerska karijera bila zanimljiva, ali i da smatra kako je njegova Barcelona mogla osvojiti 'još dvije ili tri Lige prvaka'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam 100 posto siguran, ne želim zapravo ni gledati previše unaprijed, ali malo po malo se pripremam, stvaram kontakte, mislim da će budućnost nogometa biti u Saudijskoj Arabiji. Ne mogu reći što ću raditi, ali sigurno će to biti vezano uz nogomet", rekao je 36-godišnji Rakitić pa dodao:

"Prijavio sam se i Hrvatskom nogometnom savezu za dobivanje trenerske licence. Da, želim puno naučiti, želim vidjeti puno stvari, volim znati što se događa u UEFA-i, na natjecanjima… ali još nisam odlučio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić svakako ima isto toliko i raznoliko iskustvo kao i većina u igri, igrao je u četiri različite zemlje, osvojio tri europska trofeja, četiri naslova prvaka i došao do finala Svjetskog prvenstva s Hrvatskom. Osim toga, imao je brojne trenere koji su vodili na vrhu igre.

Rakitić se prisjetio povijesnog povratka protiv Paris Saint-Germaina 2017., kada je slavio s ukupnih 6-5 nakon poraza 4-0 u prvoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tih trenutaka, budući da se sve događa jako brzo, sjetiš ih se nakon nekog vremena. Svi pričaju o osvojenim titulama, ali te utakmice stvarno ostaju u sjećanju. Ako je postojala momčad sposobna to učiniti, bili smo to mi. Bio je to lud dan, jedna od najvećih utakmica u povijesti Lige prvaka."

'Najgori je bio onaj u Rimu'

Međutim, kaže da je do tog trenutka nastupilo samozadovoljstvo, s njegovom stranom koja osjeća da su bili razinu iznad svojih protivnika, kao što je objasnio Gerardu Romeru na Jijantesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što nam se dogodilo poslije nije iznenađujuće. Počeli smo se osjećati previše superiorno i to opuštanje nas je koštalo naslova. Sada, godinama kasnije, svi bismo se željeli vratiti i ponoviti to, a sigurno bismo imali još dvije ili tri Lige prvaka."

Sada u Al-Shababu, Rakitić je objasnio da je njihov poraz od Rome od 3-0 2018. bio najbolniji od svega, zbog načina na koji je došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najgori je bio onaj u Rimu, jer smo ga poklonili. Bez skidanja zasluga suparniku i čestitanja na igri koju su pružili, ali poklonili smo im to. Kad niste kako treba u utakmici, to vam se može dogoditi. I to je bila naša greška."

"Učinili bismo to drugačije da se možemo vratiti u prošlost, ali ne možete pritisnuti gumb za ponavljanje. Nogomet je trenutak, to je sada. Mislim da smo napravili mnogo spektakularnih stvari i mislim da smo bili jedna od najboljih generacija koje je nogomet ikada vidio, ali i da smo mogli izvući puno više iz toga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) speaks with Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic after Roma's own-goal during the UEFA Champions League quarter-final first leg football match between FC Barcelona and AS Roma at the Camp Nou Stadium in Barcelona on April 4, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE

Često su kolapsi Barcelone, ponajviše u Rimu i Liverpoolu, ali i protiv Juventusa nakon povratka PSG-a, opisivani kao 'neobjašnjivi', ali Rakitićeve izjave svakako bacaju više svjetla na kulturu u klubu u to vrijeme. Čini se izvanrednim načinom razmišljanja s obzirom na to da je Barcelona u jednoj fazi ostvarila niz od osam naslova La Lige u 11 godina, a općenito se smatra da je teže održati dosljednost u ligi nego u kup natjecanjima.

Otkrio je i što misli o najavljenom odlasku Xavija s Barcine klupe. Upitan tko bi ga trebao naslijediti istaknuo je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka je na njemu, ali ja mislim da ne postoji osoba koja bolje shvaća Barcelonu od Xavija. Preuzeo je momčad u delikatnom trenutku, s puno promjena i u trenucima kad je bilo teško."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo