RADIKALAN PRIJEDLOG: / Ako ovo prođe, Svjetsko prvenstvo će postati nakaradno

Image
Foto: AFP, FRANCOIS XAVIER MARIT

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino predložio je proširenje Svjetskog prvenstva na čak 48 reprezentacija!

4.10.2016.
8:40
AFP, FRANCOIS XAVIER MARIT
VOYO logo

U svojoj predizbornoj kampanji Infantino je obećao proširenje SP-a na 40 reprezentacija, no u međuvremenu je odlučio napraviti još korak dalje. Nova ideja je da 16 reprezentacija bude eliminirano poslije jedne nokaut-utakmice te da nakon toga krene grupna faza. Prvenstvo bi se dalje odvijalo prema sadašnjem formatu s 32 reprezentacije od kojih bi 16 prolazilo u osminu finala poslije natjecanja po skupinama. Konačna bi odluka trebala biti donesena u siječnju.

'Društveni događaj'

"Iznosimo ideje kako bismo pronašli najbolje rješenje. Raspravljat ćemo o njima ovaj mjesec i donijeti odluku početkom 2017. Vidjet ćemo koja je ideja najbolja", prenosi Infantinovu izjavu BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovom prijedlogu, u preliminarnoj fazi bi sudjelovale 32 reprezentacije, a 16 pobjednika nokaut-dvoboja bi prošlo u natjecanje po skupinama. Tamo bi ih čekalo 16 reprezentacija koje bi imale status nositelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi značilo da ćemo nastaviti s uobičajenim SP-om s 32 momčadi, ali na početku bi na zabavi bilo 48 reprezentacija. Ideja FIFA-e je da razvija nogomet u cijelom svijetu, a SP je najveći događaj koji postoji. To je više od natjecanja, to je društveni događaj", zaključio je prvi čovjek svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo