RAĐA O HR NOGOMETU: / 'Šuker mi je pao u očima i nisam siguran da on vodi Savez. Dinamo je privilegiran, a Hajduk radi greške'

Image
Foto: PIXSELL
24.11.2017.
13:22
PIXSELL
VOYO logo

"Otuđio sam se i ja od reprezentacije. Pratim nogomet s tugom u srcu, a ispratio sam reprezentaciju u toliko utakmica: Berlin, Beč, Svjetsko, Europsko prvenstvo... Sada mi ne pada na pamet ići na utakmice, uopće me ne zanima reprezentacija, ne gledam je čak ni na televiziji. I neću ići dok je takva, privatizirana. Dalje o tome ne želim elaborirati, sve se zna", jasan je bivši NBA igrač u razgovoru za Večernji list.

Kad bi sve bilo pošteno...

Postoji samo jedan način da se Rađa vrati praćenju hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nam postane pošteno sve u nogometu. Generalno, ljudi me doživljavaju kao navijača Hajduka, i ja ne amnestiram Hajduk za njegove pogreške, ali mislim da se u nogometu moraju dogoditi promjene", kaže svrstavajući se na stranu onih koji smatraju da predjsednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i nije prvi čovjek u hrvatskom nogometu.

Upitan je li dobar put prekopirati obrazac vođenja saveza kakav je u košarci u kojoj su na čelu istaknuti bivši reprezentativci, a u nogometu Šuker, Rađa je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih se složio s vašom tezom..."

Ovaj dio se nije odnosio na činjenicu je li Šuker ili ne bio nogometni velikan, već:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nego da on vodi nogometni savez."

Šuker više nije legenda

I dok o Dariju Šimiću, kandidatu za mjesto predsjednika u HNS-u kaže da mu 'priča izgleda obećavajuće', ali da 'nema namjere ikoga zagovarati', o legendarnom napadaču baš i nema visoko mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne interesira me, nemam mišljenje o njemu. Bio je velika legenda, ali to sad više nije. Definitivno mi je pao u očima."

Rađa se i u ovom razgovoru definirao kao 'die hard' navijač Hajduka i priznaje da mu nije lako gledati što se sve zbiva u i oko kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je morao izaći iz blata dugovanja iz kojega neki drugi nisu morali izlaziti. Međutim, slažem li se s ovolikim brojem stranaca u Hajduku, ne slažem se. Kakav je Kos predsjednik? Ne poznajem dovoljno dobro materiju. Sve što pričam je s navijačke strane. Svaki sport igra se radi osvajanja trofeja, svaki sportaš mora tome težiti. Važno je sudjelovati, taj olimpijski moto priča je stara dva stoljeća. Kao navijaču, žao mi je što Hajduk ne osvaja titule", poručuje uz zaključak:

Dinamo ima dvije momčadi u Prvoj ligi

"Ima Hajduk svojih pogrešaka, međutim – je li Dinamo privilegiran, definitivno jest. Pa imaju svoje dvije momčadi u prvoj ligi, to je smiješno... Hajdukov dišpet? Gdje će biti dišpeta kad u Hajduku igra 90 posto stranaca. Za dišpet zna onaj koji se tu rodio... I pratim ja Hajduk, gledam ga stalno, ne može od toga uteći, s tim sam rođen. Ali nisam stručnjak da bih mogao nekome soliti pamet kako da radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo