FOTO: / Miljenik Barcelone u suzama rekao - zbogom

Kapetan katalonskog nogometnog kluba Barcelone Carles Puyol (36) na izvanrednoj se konferenciji za novinare oprostio od momcadi u kojoj je proveo 19 dugih godina.

15.5.2014.
16:34
VOYO logo

Puyol je posljednjih 15 godina svoje karijere proveo u prvoj momcadi Barcelone i reprezentaciji Spanjolske s kojima je osvojio apsolutno svaki moguci naslov. Puyol se pred prepunom konferencijskom dvoranom u suzama oprostio od suigraca, trenera, predsjednika i navijaca.

"Zivio sam san milijuna druge djece. Imao sam privilegiju buditi se 19 godina i raditi ono sto najvise volim. U Barcelonu sam stigao kao dijete, a odlazim kao covjek s obitelji", rekao je Puyol, koji nije znao odakle bi se poceo zahvaljivati osobama koje su mu pomogle u sjajnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premalo je vremena da se zahvalim svima koji su bili dio moje karijere u Barcelone. No ukratko zelim reci da se zahvaljujem svim predsjednicima, direktorima, zaposlenicima kluba. Trenerima, suigracima i navijacima. Svi cete mi jako nedostajati", rekao je spanjolski stoper, nakon kojeg je za govornicu stao jos jedan od najiskusnijih Xavi Hernandez.

"U ime svih igraca zelim ti se zahvaliti na hrabrosti i velikodusnosti, karakteristikama kojima si uvijek zracio. Nikada necu zaboraviti trenutak kada si na Wembleyju pozvao Erica Abidala da umjesto tebe kao kapetana podigne trofej pobjednika Lige prvaka. Uvijek si davao sve od sebe za momcad i cast mi je da sam s tobom dijelio svlacionicu", rekao je Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puyol, koji jos nema namjeru prekinuti svoju karijeru vec se u potpunosti oporaviti od problema s koljenom i onda razmotriti svoje opcije, je u karijeri zaigrao u 593 Barcelonine utakmice, te je osvojio cak 21 trofej (sest Primera, tri Lige prvaka, dva Kupa kralja, dva europska superkupa, sest spanjolskih superkupova i dva Svjetska klupska prvenstva). U dresu reprezentacije je upisao 100 nastupa, te je osvojio naslov svjetskog prvaka 2010. godine i naslov europskog dvije godine ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo