'PRVOG DANA SU MI DALI ČETIRI PREZERAVTIVA I VAZELIN, TO ME MALO ZABRINULO' / Bivši predsjednik Barcelone otkrio kako mu je bilo u zatvoru

Image
Foto: AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Rosseil je bio optužen da je u suradnji s bivšim predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza Ricardom Teixeirom pronevjerio oko 35 milijuna dolara preko poreznih oaza i fiktivnih tvrtki

20.4.2020.
17:23
AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU
VOYO logo

Bivši predsjednik španjolskog nogometnog velikana Barcelone Sandro Rosell priveden je u svibnju 2017. godine zbog optužbi za pranje novca. Teretilo ga se da je u suradnji s bivšim predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza Ricardom Teixeirom pronevjerio oko 35 milijuna dolara preko poreznih oaza i fiktivnih tvrtki.

Image
POSVAĐAO SE S MESSIJEM PA SADA ODLAZI IZ BARCELONE? /

Neće dobiti otkaz, radi se o nečemu potpuno drugačijem

Image
POSVAĐAO SE S MESSIJEM PA SADA ODLAZI IZ BARCELONE? /

Neće dobiti otkaz, radi se o nečemu potpuno drugačijem

U pritvoru je proveo 20 mjeseci, a u veljači a u veljači prošle godine dobio je priliku da se brani sa slobode. Tužitelji su tražili zatvorsku kaznu od šest godina, ali Nacionalni sud u Madridu zaključio je da nema dovoljno dokaza za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Umrijet ćeš ili izaći iz zatvora još jači'

Sada je za španjolski Mundo Deportivo progovorio o svojem iskustvu iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se da su mi dali četiri prezervativa i vrećicu vazelina prvog dana, kada sam ulazio u zatvor, i to me malo zabrinjavalo. U zatvoru ćeš umrijeti ili iz njega izaći jači", rekao je Rosell.

Image
Foto: JOSEP LAGO / AFP / Profimedia

Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu

Otkrio je tko mu je bio velika podrška u teško vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja supruga Marta bila je vrlo jaka i stup naše izdržljivosti. Također su tu moji rodintelji, braća i prijatelji. Bez njih ne bih izdržao", zaključio je.

Rosell se 2014. godine našao pod istragom zbog sumnivog Neymarovog transfera iz Santosa u Barcelonu, kad je bio pod sumnjom zbog porezne prijevare “teške” 86 milijuna eura. Bivši Barcelonin predsjednik tad se “izvukao”, ali tri godine kasnije nije izbjegao uhićenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo