3. mjesto na SP u Francuskoj / Prvenstvo koje ćemo vječno pamtiti: Na današnji dan prije 21 godinu Vatreni osvojili najvrijedniju broncu!

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Za treće smo mjesto igrali s reprezentacijom Nizozemske i pobijedili smo 2-1

11.7.2019.
12:06
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Na današnji dan prije točno 21 godinu, Hrvatska je ostvarila najveći uspjeh u svojoj nogometnoj povijesti. Naime, hrvatski nogometaši tog su dana pobijedili reprezentaciju Nizozemske i završili na 3. mjestu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Do tog veličanstvenog uspjeha naši su nogometaši došli nizom sjajnih pobjeda tijekom prvenstva. U skupini smo bili s Argentinom, Jamajkom i Japanom. Završili smo na drugom mjestu u skupini jer nas je pobijedila Argentina. U osmini finala pobijedili smo Rumunjsku, a diljem svijeta odjeknula je hrvatska pobjeda nad Njemačkom. Naime, u četvrtfinalu pobijedili smo ih 3-0. Golove su tada zabili Jarni, Vlaović i Šuker. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu su nas dočekali domaćini, Francuska momčad za koju su tada igrali Zidane i Henri. Šuker je uspio zabiti gol u 46. minuti, ali su na koncu Francuzi zabili dva gola i izbacili nas iz finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, igrali smo za 3. mjesto s reprezentacijom Nizozemske i pobijedili smo 2-1, golovima Prosinečkog i Šukera. Izbornik nam je u ono vrijeme bio Miroslav Ćiro Blažević koji je nakon tog svjetskog prvenstva proglašen trenerom svih trenera. Najbolji strijelac prvenstva bio je Davor Šuker s postignutih šest pogodaka, piše portal povijest.hr.

To je bio najveći uspjeh Vatrenih do prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva gdje su se naši nogometaši plasirali u finale i na koncu završili na drugom mjestu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo