PRVA DALIĆEVA IZBORNIČKA ODLUKA: / 'Neke rošade ćemo napraviti, nekima ćemo dati drukčije pozicije u momčadi'

Image
Foto: PIXSELL

Bez prava na kalkulaciju i kiks hrvatska nogometna reprezentacija dočekuje ogled u Kijevu protiv Ukrajine u utakmici odluke o izgledima za Svjetsko nogometno prvenstvo.

8.10.2017.
19:41
PIXSELL
VOYO logo

I Ukrajina će, kao i Hrvatska, morati jurišati na pobjedu, no ona će za razliku od suparnika biti nošena dobrom atomosferom u momčadi i punim tribinama kijevskog Olimpijskog stadiona na koji stane više od 70,000 ljudi.

Nakon što je utakmicu najavio stoper momčadi Domagoj Vida, na konferenciji za medije po prvi put u ulozi izbornika Hrvatske mikrofon je preuzeo Zlatko Dalić koji je, prenosi Gol.hr, odmah kazao da se Marcelo Brozović već vratio u Inter i da će zdravstveno stanje i odluka o spremnosti Marija Mandžukića za ogled protiv Ukrajine biti provjereni i doneseni sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOMAGOJ VIDA PRED 'DOMAĆU' UTAKMICU U KIJEVU: /

'Problem je u našim glavama, ali pred nama je finale i moramo slaviti'

Image
DOMAGOJ VIDA PRED 'DOMAĆU' UTAKMICU U KIJEVU: /

'Problem je u našim glavama, ali pred nama je finale i moramo slaviti'

Nije bilo vremena za analize

Osvrnuo se potom još jednom na preuzimanje klupe Vatrenih.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije lako, ali takve su bile okolnosti. Nije bilo vremena za neke velike analize. Pokušavam kroz razgovor s igračima naći najbolju opciju i probuditi ih. Moramo odigrati utakmicu s karakterom i odgovornošću. Moramo pokazati kvalitetu koju ovi igrači imaju. To je velika promjena u mom životu. Živio sam kao i svi, a onda se sve preokrenulo u zadnjih 24 sata. Odbio sam ponude neke i odmah prihvatio kad je došao poziv iz reprezentacije. Znam da mogu sve izgubiti, ali u pitanju je Hrvatska.''

Otkrio je Dalić da će biti promjena po pozicijama u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će promjena

"Igrači su jako svjesni situacije i jako im je teško. Imali su čistu situaciju. Oni prihvaćaju svu odgovornost i da je na njima sve. Nema prostora za velike taktičke promjene. Neke rošade ćemo napraviti, nekima ćemo dati drukčije pozicije u momčadi. Uz sav respekt Ukrajini, mislim da smo mi bolja reprezentacija."

Navedeno je, prenosi izvor, zasmetalo jednoj ukrajinskoj novinarki pa je Dalić morao reći i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rekao sam da ima veliki respekt prema Ukrajini. Dopustite da ja vjerujem svojim igračima. Napravili smo sve što je moguće u analizi protivnika, ali to ću prenijeti svojim igračima.''

''Moramo pobijediti utakmicu i po to smo došli ovdje. Neka matematika postoji, ali ako ćemo to gledati izgubit ćemo sve", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo