PROVEDENI TESTOVI NA KORONAVIRUS U PET HRVATSKIH KLUBOVA: / Primorac potvrdio da je sve pod kontrolom

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poznati su rezultati 70 testova, a oni se odnose na članove Rijeke i Lokomotive

15.5.2020.
20:18
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna sezona nastavlja se 30. svibnja utakmicama polufinala Kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Prvoj HNL. Sve utakmice igrat će se bez prisustva gledatelja.

HNS izdao je i raspored po kojem bi se trebali odigravati susreti u nastavku sezone. Prazan Poljud tako će u petak 5. lipnja biti mjesto odigravanja utakmice Hajduka i Inter Zaprešića koji će se igrati u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće se susreti HNL-a igrati striktno vikendima, već će se igrati svakih pet dana, tako da će sljedeće kolo momčadi igrati u četvrtak te u petak. Termini su jednaki onima Lige prvaka, igrat će se u 18:55 i u 21:05, a posljednje kolo u planu je 25. srpnja.

Image
HNL SE PO BRZOM POSTUPKU I POD BUDNIM OKOM STOŽERA NASTAVLJA NA POLJUDU: /

Evo kako izgleda raspored

Image
HNL SE PO BRZOM POSTUPKU I POD BUDNIM OKOM STOŽERA NASTAVLJA NA POLJUDU: /

Evo kako izgleda raspored

70 negativnih

Pripreme su već krenule. testovi na koronavirus obavljeni su u pet klubova: Dinamu, Rijeci, Lokomotivi, Osijeku i Slaven Belupu. Ukupno ih je dosad provedeno 70, a svi su, srećom, negativni. Potvrdio je to predsjednik zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza Dragan Primorac za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su rezultati testiranja prvih klubova Rijeke i Lokomotive. U ovom periodu planiramo napraviti dva testiranja u razmaku od pet dana. Činimo to kako bismo izbjegli lažno negativne rezultate", rekao je Primorac za RTL.

"Hrvatski nogometni savez napravio je jedan iskorak i pokrio cijenu svih testiranja koja će se raditi", rekao je Primorac te se osvrnuo na trenutnu situaciju u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeti koji su sada, dakle povećana vlažnost i povećano UV zračenje djeluju a način da presijecaju takozvane nukleinske kiseline, čine jednu dobru situaciju koja usporava širenje virusa. Međutim, ne smijemo se opustiti. Poznajem situaciju u klubovima i moram pohvaliti igrače koji se ponašaju iznimno odgovorno. Također, doktori Bahtijarević i Vlahović su cijelo vrijeme na terenu", rekao je Primorac.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo