KAOS UOČI IZBORA / Protiv Vlatke Peras podignuta kaznena prijava: 'Povećala si je plaću, Barišić je odobrio'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo u nedjelju očekuju povijesni izbori za predsjednika kluba, u kojima su na suprotim stranama aktualni predsjednik i čovjek koji je 22 godine bio na čelu kluba Mirko Barišić i Velimir Zajec, a uoči njih vodi se velika borba na svim frontovima

8.3.2024.
10:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Podignuta je kaznena prijava protiv Vlatke Peras, predsjednice Uprave Dinama, javlja Večernji list.

Image
JASNA PORUKA /

Velimir Zajec objavio transparent Boysa i napisao jednu riječ

Image
JASNA PORUKA /

Velimir Zajec objavio transparent Boysa i napisao jednu riječ

Dinamo u nedjelju očekuju povijesni izbori za predsjednika kluba, u kojima su na suprotim stranama aktualni predsjednik i čovjek koji je 22 godine bio na čelu kluba Mirko Barišić i Velimir Zajec, a uoči njih vodi se velika borba na svim frontovima. Zajec je velika želja navijača, dok su Barišić ii njegova struja bili blisko povezani s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa Zdravkom Mamićem. Šuška se da bi se u novoj Mamićevoj optužnici kao suoptuženik mogao naći upravo Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se pretpostavlja i za Vlatku Peras, koja je dugo bila osoba od Mamićevog najvećeg povjerenja. I navodno je zbog te optužnice Vlatka Peras vrlo nervozna posljednjih dana.

Pojavili su se ovih dana inkriminirajući dokumenti za Vlatku Peras i njnog partnera Dražena Miličevića (direktora Dinamo tradea, tvrtke u sklopu GNK Dinama).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je, naime, isplatio stotine stotina tisuća eura tvrtki Base Connectionsu, kompaniji koja ima jednog zaposlenika i vlasnik joj je Miličevićev bliski prijatelj Zvonimir Noršić.

"Dinamo i Base Connections 2020. godine sklopili su ugovore o grafičkim i marketinškim uslugama na iznos od 21 tisuću kuna plus PDV, no isti su subjekti potpisali i ugovor u kojem Dinamo isplaćuje 172.695,04 kune spomenutoj firmi za dobavu i ugradnju. Sve te ugovore Dinama i Base Connectionsa supotpisivala je Vlatka Peras", piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je, kako doznaje VL, zbog povezanosti Peras i Miličevića s tvrtkom Base Connections i Valens Color podignuta anonimna kaznena prijava protiv Vlatke Peras.

Bivši član Izvršnog odbora Dinama je otkrio: "Vlatka Peras si je, uz odobrenje Mirka Barišića, na svoju ruku, u ožujku 2023. godine povećala plaću sa 7 na 15 tisuća eura neto mjesečno. Problem je što je to, navodno, učinila bez odobrenja Izvršnog odbora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dva člana tadašnjeg Izvršnog odbora koje je VL kontaktirao su potvrdili da povećanje plaće za Vlatku Peras nikada nije bilo na dnevnom redu saziva IO te sumnjaju da je povećanje potpisao Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo