Vapaj očajnika iz Ukrajine: 'Bojkotirajte krvavi EURO!'

Oko 300 aktivista u subotu je u Ukrajini prosvjedovalo protiv masovnog ubijanja pasa lutalica u sklopu priprema za organizaciju ovogodišnjeg Europskog prvenstva u nogometu.

31.3.2012.
20:30
VOYO logo

Aktivisti koji predstavljaju nekoliko nevladinih organizacija marširali su ulicama Kijeva noseći transparente na kojima su pozvali vlasti da zaustave ubijanje pasa lutalica. ''Nogomet ne treba krv'', ili ''Da za sterilizaciju, ne za ubojstvo'', stajalo je, među ostalim, na transparentima. Mnogi od aktivista poveli su na prosvjedni skup svoje kućne ljubimce. Skandirali su: ''Mi kažemo 'ne', bojkotirajte krvavi EURO, prvenstvo se neće održati preko tijela pasa lutalica''.

Prošle godine je ubijeno na tisuće pasa lutalica, koji su često bili otrovani ili ubijeni na različite načine kako bi se ulice očistile pred elitno sportsko natjecanje ove godine. Prosvjednici od ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča traže da se zaustavi ubijanje životinja i usvoje zakoni koji ih štite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaće i međunarodne skupine za zaštitu životinja ogorčene su zbog masovnog ubijanja pasa lutalica. Traže od vlade da izgrade skloništa za pse-beskućnike te da ih se sterilizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo