NEKOLIKO JE PROBLEMA / Prošle sezone tražila se karta više, a ove se prodala tek trećina: Što stoji iza slabog odaziva BBB-a za derbi u Splitu?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bit će slab odaziv BBB-a na Poljudu, a evo i zašto

20.10.2022.
12:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Za kraj radnog tjedna čeka nas pravi spektakl. Na Poljudu će ovog petka gostovati Dinamo, a najveći hrvatski derbi počinje u 18 sati. Dinamo je uvjerljivo prva momčad lige s čak osam bodova prednosti nad drugim Hajdukom. U slučaju pobjede na Poljudu, Modri bi pobjegli na velikih plus 11, čime bi napravili dobar korak prema novom naslovu prvaka.

Image
PROBLEMI PRED SPEKTAKL /

Čačić najavio derbi na Poljudu pa otkrio veliki problem u momčadi: 'Viroza nas je pomela, dosta ih ne ide u Split'

Image
PROBLEMI PRED SPEKTAKL /

Čačić najavio derbi na Poljudu pa otkrio veliki problem u momčadi: 'Viroza nas je pomela, dosta ih ne ide u Split'

"Veselim se najvećem hrvatskom derbiju, kako ja, tako i moji igrači. Čeka nas prekrasni nogometni ambijent na Poljudu, a mi smo dobro raspoloženi i želimo što bolje zaključiti listopad. Nakon Hajduka čekaju nas Milan, Osijek i Chelsea, a za takav niz nema bolje generalke od Poljuda. U Hrvatskoj nema boljeg podražaja od ovakve utakmice, sjajna uvertira za Milan", najavio je susret trener Modrih, Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Imamo veliki fond igrača, možemo rotirati pola momčad i s te strane smo u prednosti. Oni su pak u dobrom tonusu, učinkoviti su i imat će potporu tribina što nam garantira dobru utakmicu. No, ja sam optimist i vjerujem da ćemo pokazati kvalitetu", poručio je Čačić, svjestan podrške s tribina koju će uživati domaći Hajduk.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zašto je slab odaziv?

S druge strane, Modre neće bodriti broj navijača na koji su navikli kada je riječ o derbijima na Poljudu. Prisjetimo se, prošle su sezone Boysi tražili čak 1500 karata za južnu tribinu, dok je sada situacija znatno drugačija. Naime, Dinamo je od Hajduka dobio 1463 ulaznica, a cijena im je bila 40 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Prodavale su se isključivo na Ticket pointu kod stadiona Maksimir, ali je po njih došlo svega 550 ljudi, što je nešto više od trećine koja je puštena u prodaju. Aktualni hrvatski prvak tako će imati malobrojnu podršku, odnosno znatno manju nego na što su navikli. Pa u čemu je problem?

Problema je nekoliko, a najveći je termin susreta. Utakmica se igra u 18 sati u petak, radni dan, što je poprilično nezgodno, a ne pomažu ni upute policije. Naime, oni su navijačima Dinama poručili kako najkasnije do 15 sati moraju biti na prihvatnom mjestu u Dugopolju. S obzirom na to da Split baš i nije tako blizu Zagreba, to bi značilo da navijači već u kasnijim jutarnjim satima moraju krenuti na put, a očito je to teško izvedivo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača bit će na izlazu s autoceste A1 – naplatna postaja Dugopolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo