PROSINEČKI POSTAO NOVI IZBORNIK BOSNE I HERCEGOVINE: / Hrvat pobijedio Osima unatoč oštroj kampanji sarajevskih medija

Image
Foto: AFP, TOFIK BABAYEV

Hrvatski stručnjak, protiv kojeg su sarajevski mediji proteklih dana vodili oštru kampanju, pobijedio je konkurenta, Amara Osima, na sjednici Izvršnog odbora.

4.1.2018.
14:17
AFP, TOFIK BABAYEV
VOYO logo

Robert Prosinečki u četvrtak je poslijepodne na sjednici Izvršnog odbora NSBiH izabran za novog izbornika nogometne reprezentacije BiH, javlja Dnevni avaz. Ovim izborom okončana je tromjesečna sapunica oko nasljednika Mehmeda Baždarevića.

PROSINEČKI POSLAO PORUKU SVIM SVOJIM KRITIČARIMA: ‘Dat ću sve od sebe da reprezentacija ode na veliko natjecanje’

KANDIDATURA PROSINEČKOG UZBURKALA DUHOVE U SUSJEDSTVU: ‘Hoće li se sastav reprezentacije BiH krojiti u Zagrebu i Beogradu?!’

Hrvatski stručnjak, protiv kojeg su sarajevski mediji proteklih dana vodili oštru kampanju, pobijedio je konkurenta Amara Osima na sjednici Izvršnog odbora, koja je počela u 12 sati u hotelu "Terme" na Ilidži u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjevi i planovi Roberta Prosinečkog su bili dovoljno uvjerljivi za članove Izvršnog odbora nakon što su obavljeni razgovori i prezentirani uvjeti i planovi dvojice kandidata, javljaju bosanskohercegovački mediji.

BOSANSKI NOVINAR PODIGAO PRAŠINU ZBOG PROSINEČKOG: ‘Utrka za izbornika pretvorena je u nacionalistički vašar’

Prosinečki je bio favorit članova Izvršnog odbora Saveza, onih koji su odlučivali o izborniku, a sin legendarnog Ivice Osima bio je favorit novinara i svojih kolega. Osim i Prosinečki ostali su usamljeni u utrci za spomenutu poziciju. U BiH je, odmah nakon što su iz utrke otpali Dragan Okuka i Vladimir Petrović, krenula žestoka kampanja za Osima, najtrofejnijeg trenera u povijesti bosanskohercegovačke lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao razlog zašto bi Amar Osim trebao zasjeti na klupu BiH navodio se njegov karakter, poznavanje okolnosti, društva i samih nogometaša. Također, imao je Amar i podršku oca Ivice, nogometne legende.

Bivši pomoćnik hrvatskog izbornika Slavena Bilića u trenerskoj karijeri vodio je Crvenu zvezdu, Kayserispor te je bio izbornik Azerbejdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo