PROSINEČKI ISPRED TERIMA I ERIKSSONA: / 'Zadovoljio bi nacionalni ključ. Hrvat je, igrao je za Zvezdu i bolji je od Meše'

Image
Foto: AFP, FRANK PERRY

Sjednica Izvršnog odbora NS BiH trebala bi se održati 22. prosinca, ali nije sigurno da će tada biti izabran novi izbornik.

15.12.2017.
17:34
AFP, FRANK PERRY
VOYO logo

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki prometnuo se u glavnog kandidata za izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tako barem tvrdi novinar televizijske postaje N1 Haris Mrkonja, pozivajući se na pouzdane izvore iz vrha Nogometnog saveza BiH.

"Visokorangirani član NS BiH rekao mi je da je Robert Prosinečki u vodstvu u utrci za izbornika. Prosinečki bi zadovoljio nacionalni ključ. Hrvat je, pa je ok Hrvatima, igrao u Zvezdi, pa je ok Srbima, a nama je bitno da je bolji od Meše (dosadašnjeg izbornika Mehmeda Baždarevića, op. a.)", objavio je Mrkonja na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurenti Terim, Eriksson i Osim

Baždarević nije uspio odvesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju i bilo je jasno da mu savez neće produljiti ugovor. Otada traje potraga za njegovim nasljednikom, a osim Prosinečkog, u igri su još dvojica uglednih stranih stručnjaka, Turčin Fatih Terim i Šveđanin Sven-Goran Eriksson, te domaća uzdanica Amar Osim. Sjednica Izvršnog odbora NS BiH trebala bi se održati 22. prosinca, ali nije sigurno da će tada biti izabran novi izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki je od 2006. do 2010. bio pomoćnik Slavenu Biliću na klupi hrvatske reprezentacije, potom je od 2010. do 2012. bio trener Crvene zvezde, u sezoni 2012/13 je vodio turski Kayserispor, a posljednje je tri godine bio izbornik Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo