Prosinecki i obitelj izabrali milijunsku avanturu: Sele iz Hrvatske!

Robert Prosinecki u srijedu je i sluzbeno predstavljen kao novi izbornik reprezentacije Azerbajdzana.

3.12.2014.
12:47
VOYO logo

Legendarni Vatreni je na klupi Azerbajdzana naslijedio slavnog Nijemca Bertija Vogtsa te ce se po prvi put u trenerskoj karijeri okusati kao izbornik. Veliki Zuti do sada je vodio Crvenu Zvezdu i turski Kayserispor, a u novoj ulozi imat ce dosad najtezu zadacu - izboriti EURO 2016 u skupini u kojoj se, izmedu ostalih, nalaze Hrvatska i Italija.

Upravo je nedavni 6:0 poraz Azera od izabranika Nike Kovaca presudio Bertiju Vogtsu, a Prosinecki ce imati dovoljno vremena spremiti momcad u svojevrsnom uzvratu koji je na rasporedu 9. rujna sljedece godine u Bakuu. Bit ce to veliki okrsaj dva hrvatska strucnjaka u kojem je ovoga puta Kovac s novom probudenom Hrvatskom apsolutni favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/LARCTm3NDqI

Prosinecki je, medutim, Kovaca debelo prestigao u placi pa ce tako za tri godine na klupi Azerbajdzana zaraditi oko 3,6 milijuna eura. Uz to je morao donijeti i veliku zivotnu odluku. U 2800 kilometara daleki Baku s njim putuje i cijela njegova obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uskoro cu preseliti i obitelj, suprugu i dvije kcerke, nema doista nikakvog smisla da nismo skupa", najavio je Prosinecki prije desetak dana.

"Ne mogu obecati da cemo pobijediti Hrvatsku i Italiju, ali dat cu sve od sebe da ostvarimo sto bolji rezultat do kraja kvalifikacija. Necu se odreci iskusnih igraca, ali ima tu jos nogometasa koji su potencijalni reprezentativci i koje cu pomno pratiti sljedecih mjeseci", izjavio je novi izbornik na konferenciji za medije u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinecki je prokomentirao i poraz Azerbajdzana od Hrvatskeu Osijeku.

"Na toj sam utakmici vidio da igraci nisu bili dobro fizicki pripremljeni. Na tome cemo prvo trebati dosta poraditi", rekao je Prosinecki i najavio takticki zaokret azerbajdzanske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvidio sam da se igra reprezentacije dosad bazirala na obrani. Zelim da Azerbajdzan igra napadacki nogomet i vjerujem da ima dovoljno kvalitetnih igraca koji mogu igrati na taj nacin."

Prosinecki je najavio da ce u njegovom stozeru biti cetvero pomocnika, od kojih ce dvojica biti iz Azerbajdzana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Azerbajdzan na dnu kvalifikacijske skupine bez ijednog boda, samo ih je Hrvatska deklasirala, dok su u preostale tri utakmice tijesno porazeni od Bugarske (1-2), Italije (1-2) i Norveske (0-1).

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2016. pod vodstvom Roberta Prosineckog Azerbajdzan ce biti domacin Malti (28. ozujka 2015.), potom ce gostovati u Norveskoj (12. lipnja), a 3. rujna ce ugostiti Hrvatsku. U zavrsne tri utakmice u skupini H azerbajdzanska reprezentacija ce prvo igrati na Malti (6. rujna), potom biti domacin Italiji (10. listopada) te gostovati u Bugarskoj (13. listopada).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo