PROMAŠAJ STOLJEĆA: / Odbio platiti siću za Ronalda pa gledao kako postaje jedan od najboljih napadača ikad

Image

Poznato je da je u nogometu dovoljna jedna odluka da promijeni cijelu povijest kluba.

8.2.2017.
14:28
VOYO logo

Cristiano Ronaldo, npr. mogao je igrati u Barceloni, ali je na kraju odabrao drugačije. Arsenal je još kao mladića mogao dovesti Zlatana Ibrahimovića, ali to se na kraju nije dogodilo.

Jednu takvu povijesnu odluku donio je i predsjednik Sao Paula José Eduardo Pimenta Mezquit. Prije 25 godina, 1992. talentirani klinac, koji će izrasti u jednog od najvećih nogometeša u povijesti, bio je ponuđen upravo tom klubu. Međutim 15 tisuća dolara činilo se Joséu Pimentu pretjeranim te je poručio da je spreman dati najviše 7500 dolara za njega. Nogometaš o kojem je riječ je ni više ni manje nego Ronaldu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je Sao Paulu nudio Brazilca bio je skaut Kalef Joao Francisco Neto, koji je mladića uočio igrajući za Sao Cristovao. Poslao je on tada pismo gore spomenutom predsjedniku:

"Imam jednog igrača u Riju. Još nije navršio 17 godina, a ljudi govore sjajne stvari o njem. Član je i mlade reprezentacije. Igra na poziciji središnjeg napadača. Njegov klub spreman ga je prodati Sao Paulu za 15 tisuća dolara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pimento nije odgovorio na njegovo pismo, ali je tijekom razgovora s Netom dao do znanja da mu je cijena previsoka i da može ponuditi pola traženog iznosa. Transfer se tako nikada nije realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je otišao u Cruzeiro te je zabio 12 golova u 14 utakmica. Potom je stigao u PSV te je postao najboljih napadač svoje generacije i jedan od najboljih u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo