PROCURIO MAIL KOJI ĆE IZAZVATI NEZAPAMĆENE POTRESE NA POLJUDU: / Kompromitira li ovo Sašu Bjelanovića i upravu Hajduka?

Image
Foto: PIXSELL

Mail u kojem se Gojun očitovao Upravi i Nadzornom odboru

29.6.2019.
15:27
PIXSELL
VOYO logo

Kao grom iz vedra nema jučer je hrvatskim medijskim prostorom odjeknula vijest da Krešimir Gojun više nije voditelj Akademije "Luka Kaliterna". Dojučerašnji prvi čovjek omladinske škole Hajduka, i po mnogima utjecajna osoba u klubu, dobila je izvanredni otkaz zbog, kako su naveli na web stranici Hajduka, osobito teške povrede ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon što je objavljeno da je Gojun dobio otkaz, Bjelanović je za Dalmatinski portal otkrio da je podnio i privatnu tužbu protiv njega zbog javne kleteve, kako je naveo. Slobodna Dalmacija došla je u posjed maila kojim se Krešimir Gojun očitovao Upravi i Nadzornom odboru. Kako spomenuti medij piše, "Gojun na početku svog maila naznačuje da poruku šalje kao očitovanje s obzirom da je ranije toga dana odbio potpisati izjavu koju su mu na potpis dali Predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Bjelanović.

Bjelanović ga pozvao u ured

JAVIO SE I GLAVNI AKTER POTRESA U HAJDUKU: Njegove riječi odjeknut će u Dalmaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAVIO SE I GLAVNI AKTER POTRESA U HAJDUKU: /

Njegove riječi odjeknut će u Dalmaciji

Image
JAVIO SE I GLAVNI AKTER POTRESA U HAJDUKU: /

Njegove riječi odjeknut će u Dalmaciji

Nadalje, Gojun piše da ga je Bjelanović pozvao u svoj ured u kojem su ga dočekali koordinator skautske službe Mario Brkljača i sam Bjelanović. Bjelanović je, tvrdi Gojun, razgovor zapodjenuo u smjeru da bi bilo dobro da Hajduk pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u Prvu HNL na način da se najbolji igrači, oni koji treniraju s prvom momčadi, poštede u utakmici koja se igrala 5. svibnja", ističe se u tekstu Slobodne Dalmacije.

Kategorički odbio

Gojun je to, kaže, kategorički odbio, a nakon toga dobiva SMS poruku Tim menadžera B momčadi da se Bjelanović u prostorijama Akademije raspituje o mogućem sastavu za utakmicu protiv Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istu je informaciju Gojun dobio i od trenera druge momčadi Marija Despotovića koji upozorava Gojuna da je i jedan igrač druge momčadi spominje da bi bilo dobro pustiti utakmicu", ističe se.

"Ne mogu se sa 100 % sigurnošću sjetiti točnog datuma (mislim da je u pitanju 02.05.2019) Sportski direktor Saša Bjelanović me u poslijepodnevnim satima pozvao na razgovor u svoju kancelariju. Kada sam došao, u uredu su bili kordinator skautske službe Mario Brkljača i sportski direktor Saša Bjelanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Saša je odmah započeo razgovor na način kako bi bilo dobro da pomognemo Šibeniku da izbori direktan ulazak u 1.HNL, aludirajući da na utakmici s njima koja je slijedila 05.05 ne stavljamo ponajbolje igrače ( koji treniraju s prvom momčadi). Kategorički sam to odbio jer se kosi sa svim mojim principima i načelima zbog kojih sam u startu prihvatio funkciju u klubu. Smatrao sam da takvim postupkom možemo kompromitirati sve ono što HNK Hajduk predstavlja našim navijačima i općenito svima nama u državi.

'Zabranio sam svima da daju bilo kakve informacije o mogućem sastavu'

Nakon toga, dana 03.05, dobivam SMS poruku od Team menadžera B momčadi da se Sportski direktor Saša Bjelanović raspituje u prostorijama Akademija (koje vrlo rijetko posjećuje) o mogućem sastavu za utakmicu sa Šibenikom. Istu informaciju mi daje i trener B momčadi Mario Despotović i upozorava me da čak igrač spominje kako bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirao sam na način da sam svima (treneru, Team menadžeru) zabranio da daju bilo kakve informacije o mogućem sastavu, a trener Despotović igrača je pozvao na individualan sastanak i upozorio koliko štete mogu klubu izazvati izjave takve prirode. Isto tako o svemu navedenom obavijestio sam člana NO-a gospodina Martinića koji je inicirao razgovor upravo na tu temu. Istaknuo bih i razlog zbog kojega danas nisam htio potpisati izjavu jer smatram da se ne podudara sa gore navedenim. Naglasio bih da svoj posao želim nastaviti raditi odgovorno, pošteno i profesionalno jer čast i ugled kluba mora biti iznad svih nas", stoji u priopćenju Gojuna.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo