'VOJVODA JE RUKAMA POKAZAO ORLA' / Procurili detalji skandala na sinoćnjoj dramatičnoj utakmici u Bukureštu: 'Nemojte pjevati i vikati 'Srbija', ne nasjedajte na provokacije'

Image
Foto: Profimedia

Dramatično je sinoć bilo u Bukureštu

13.9.2023.
8:46
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Rumunjske jučer su u Bukureštu, u susretu kvalifikacija za odlazak na EP protiv Kosova, uzeli tri boda pobjedom od 2-0. No, utakmica je ostala u sjeni političkog skandala u režiji domaćih ultrasa. Naime, kako rumunjski ultrasi gaje dobre odnose sa srpskim navijačima, a i zbog blizine sa Srbijom s kojom i dijeli državnu granicu na istoku, digli su političku poruku - Kosovo je Srbija.

Image
AJME MENI NIJE IM DOBRO /

Kaotično nakon skandalozne utakmice: 'Može li se ovaj nonsens ikada prekinuti? Poludjet ću...'

Image
AJME MENI NIJE IM DOBRO /

Kaotično nakon skandalozne utakmice: 'Može li se ovaj nonsens ikada prekinuti? Poludjet ću...'

Utakmica je bila prekinuta na nešto manje od sat vremena, nakon što je u 18. minuti na tribinama uočena sporna poruka. Najfanatičniji rumunjski navijači počeli su tada na teren bacati pirotehnička sredstva, a na zahtjev kosovskih nogometaša sudac utakmice poslao je sve aktere u svlačionicu Nacionalnog stadiona u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Talksport.com donio je detalje ove skandalozne utakmice...

"Rumunjski ultrasi su iza južnog gola podigli poruku "Kosovo je Srbija", a prilikom intoniranja himne gostiju vikali su "Srbija, Srbija". Zatim su od početka utakmice stalno vikali "Kosovo je Srbija". To je u 22. minuti dojadilo igračima Kosova pa su se pokupili s terena ironično pljeskajući rumunjskim navijačima. Utakmica je nastavljena nakon prekida od 45 minuta, ali s novim incidentom. Igrači Rumunjske i Kosova sukobili su se odmah ispred ultrasa domaćih. Naravno, oni su odmah nastavili sa skandiranjem "Kosovo je Srbija". Spiker je odgovorio: 'Ne nasjedajte na provokacije! Ne pjevajte što ste pjevali maloprije!' Nakon što je meč konačno završen, rumunjski specijalci okružili su ekipu ultrasa koji su porukom i navijanjem poručili da je Kosovo dio Srbije, te ih identificirali", navodi se u stranom medijskom izvještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proglašenje neovisnosti Kosova od Srbije 2008. službeno je priznalo oko 100 zemalja i većina članica Europske unije, ali ne i Rumunjska. Nakon razgovora na terenu, francuski sudac Willy Delajod vratio je momčadi u svlačionicu, što je dovelo do dugog kašnjenja", piše Talksport.com...

Dok su momčadi napuštale teren, činilo se da je igrač Kosova Mergim Vojvoda rukama pokazao orla prema domaćim navijačima. U međuvremenu, kapetan Rumunjske Nicolae Stanciu viđen je kako pokušava smiriti domaće navijače. Nakon uklanjanja transparenta, utakmica je smjela nastaviti pri rezultatu 0-0, a na kraju je završilo 2-0 za Rumunje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo