Procurila iznenađujuća istina o skandalu u Dugopolju

Još uvijek se povlače repovi velikog skandala iz Dugopolja s Jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke, na kojem su ultrasi Hajduka izazvali nerede trganjem stolica i bacanjem u teren.

7.10.2014.
8:57
VOYO logo

“Ključna je stvar da se ta utakmica uopće nije ni trebala igrati u Dugopolju”, kazao je Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Hajduk je na to upozoravao HNS i natjecateljsku komisiju. Organizator susreta je poslao dopi Rijeci i vodstvu Lige tražeći odgodu utakmice, na što je Rijeka i pristala, stajalo je i upozorenje Hajduka i od PU splitsko - dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U dopisu stoji da je Hajduk licencirao stadion u Dugopolju da bude zamjenski stadion za domaće utakmice. Ali isto tako smo upozorili da je utvrđeno niz nedostataka da bi se na tom i takvom stadionu organizirala utakmica visokog rizika. To je potvrdila i policija u svojoj preporuci da bi bilo najbolje da se utakmica Hajduka i Rijeke odigra na Poljudu u nekom kasnijem terminu. U policiji su bili svjesni da je utakmicu visokog rizika jako komplicirano organizirati na stadionu u Dugopolju".

//www.youtube.com/embed/O4IZwxHpVR0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS se na molbu Hajduka oglušio.

"HNS je trebao pokazati više obzira i odgoditi utakmicu jer smo na sve ovo upozoravali. Znalo se sve unaprijed. I to da smo u jedinom mogućem terminu investirali u infrastrukturu Poljuda, da smo za poboljšanje uvjete uložili dva milijuna kuna u videonadzor, sad ulažemo u travnjak, ali očito nema razumijevanja za naše napore. Ispada da je u Hrvatskoj najbolje ništa ne raditi. Liga ne bi bila neregularna da se odgodila jedna utakmica", dodaje Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hajduka ispričao se Riječanima.

"Ispričavam se Riječanima, igračima, trenerima, vodstvu, navijačima i svima, zapravo svim navijačima i našim navijačima jer oni koji su radili nered nisu navijači nego huligani. Oni ne vole Hajduk", donose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će morati platiti nastalu štetu na stadionu.

"Naravno, platit ćemo stolice i štetu koja je načinjena NK Dugopolje. Sva sreća da je sve prošlo bez težih posljedica", dodao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo