KAŽNJEN BAŽDAREVIĆ

PROBLEMI U SUSJEDSTVU: Fifa suspendirala izbornika nogometne reprezentacije BiH

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije kaznila je izbornika reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića dvjema utakmicama zabrane vođenja momčadi zbog nesportskog ponašanja i kršenja fair-playa, s tim da je druga utakmica uvjetna.

Obje utakmice u okviru su kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kojem će domaćin biti Rusija 2018. godine, javlja Klix.ba. Preciznije, Baždarević će sigurno propustiti vođenje ogleda protiv Gibraltara 25. ožujka u Zenici, dok se njegovo prisustvo na klupi u ogledu protiv Grčke očekuje. Ta je utakmica na rasporedu 6. lipnja.

Ponovi li ili napravi li Baždarević sličan incident za koji je kažnjen u razdoblju od godine dana ponovno će dobiti utakmicu suspenzije i to, javlja isti izvor, kao dodatak na kaznu koja mu bude izrečena. Dužan je i platiti 5000 švicarskih franaka.

Zbog ponašanja dijela navijača tijekom ogleda protiv Grčke u Pireju, Disciplinska komisija Fife kaznila je i krovnu nogometnu organizaciju u BiH sa 25.000 švicarskih franaka.

Nakon četiri odigrane utakmice u svojoj kvalifikacijskoj skupini H Bosna i Hercegovina zauzima treće mjesto poretka sa sedam osvojenih bodova. Vodeća Belgija sakupila je maksimalnih 12, drugoplasirana Grčka dva manje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr