PROBLEMI PRED SRBIJU: / Ulupali 12 milijuna eura u stadion, pa ostali bez dozvole UEFA-e

Image
Foto: AFP

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2016. između nogometaša Albanije i Srbije igrat će se u Elbasanu, a ne u Skadru, kako je bilo prije najavljeno, priopćio je Albanski nogometni savez.

29.7.2015.
17:25
AFP
VOYO logo

Albanci su dugoočekivanu utakmicu sa Srbima, koja je već proglašena utakmicom maksimalnog sigurnosnog rizika, planirali odigrati na renoviranom stadionu u Skadru, no Europska nogometna federacija (UEFA) im to nije dopustila. Nije u pitanju kašnjenje s radovima na stadionu Loro Boriçi, u koji su Albanci uložili čak 12 milijuna eura, već UEFA ne želi da se utakmica tako visokog rizika igra bez prethodnog testiranja.

Stiže i Aleksandar Vučić?

Tako će se dvoboj Albanije i Srbije igrati 8. listopada na stadionu Elbasan Arena, čiji je kapacitet 12.800 gledatelja. Albanci imaju priliku da pobjedom protiv Srbije ostanu u igri za povijesni, prvi plasman na Euro, dok su Srbi ostali bez šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dvoboj ovih reprezentacije prošlog listopada u Beogradu obilježio je prekid zbog drona sa zastavom tzv. Velike Albanije i masovne tučnjave u kojoj su sudjelovali igrači i gledatelji, zbog koje je odlukom Sportskog arbitražnog suda (CAS) pobjeda dodijeljena Albancima. Prema najavama, utakmici u Elbasanu nazočit će i premijeri dviju država, Edi Rama i Aleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo