TREBAT ĆE PRIPAZITI NA OVO / Problem koji su gotovo svi previdjeli. Vatreni će protiv Malte imati jedan oveći hendikep

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Uoči posljednje dvije utakmice Rusija vodi sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova

10.11.2021.
14:49
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ulazi u "tjedan istine". Ispred Vatrenih su posljednje dvije utakmice u skupini H u kvalifikacijama za SP 2022. godine, ogled protiv Malte 11. studenoga u Ta'Qaliju, te tri dana kasnije na rasprodanom Poljudu protiv Rusije.

Za svjetske doprvake računica je jasna, dvije pobjede vode na Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, direktan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednje dvije utakmice Rusija vodi sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova. Dobra je vijest za Hrvatsku što je barem osigurala dodatne kvalifikacije jer ne može završiti ispod drugog mjesta u skupini.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Prva utakmica najvažnija'

"Dvije pobjede nas dijele od našeg cilja, plasmana na svjetsko prvenstvo. S obzirom na stanje u kakvom smo bili u posljednjim utakmicama, optimist sam," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utakmica je najvažnija. Pobjedom protiv Malte, otvaramo Split i Rusiju i borbu za prvo mjesto. Malta nam ne može paritati u nogometnoj igri, ali moramo biti ozbiljni i strpljivi. Oni su prekinuli prvenstvo, sedam dana treniraju. Međutim, ako smo pravi moramo dobiti," poručio je Dalić.

Uoči posljednje dvije utakmice Dalić ima dosta problema s izostancima pa je aktivirao pretpoziv napadaču Malmoa Antoniju Mirku Čolaku, iz mlade reprezentacije je pozvao Luku Sučića, a naknadno je pozvao i napadača Dinama Brunu Petkovića, te veznjaka Rennesa Lovru Majera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TJEDAN ISTINE /

Vatrenima se smiješi bogatstvo, evo koliko će Hrvatska zaraditi ako se plasira na SP u Kataru

Image
TJEDAN ISTINE /

Vatrenima se smiješi bogatstvo, evo koliko će Hrvatska zaraditi ako se plasira na SP u Kataru

Problem koji su mnogi previdjeli

Podsjetimo, zbog ozljeda su otpali Mateo Kovačić i Josip Brekalo, problema ima i Nikola Vlašić, dok je Luka Modrić imao jaku virozu. Međutim, ima Hrvatska i još jedan problem, takoreći hendikep, uoči posljednje dvije utakmice, a problem je to koji su mnogi previdjeli.

Naime, na utakmici s Maltom čak petorica standardnih igrača imaju žute kartone i prijeti im neigranje u posljednjoj i najvažnijoj utakmici s Rusijom na Poljudu. Kartonizirani su Marcelo Brozović, koji je sklon dobivanju kartona i koji je gotovo nezamjenjiv u prvoj postavi reprezentacije. Nadalje, žuti karton ima i Duje Ćaleta-Car koji će vjerojatno startati, a on je kao i Brozović "lak na okidaču".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karton otprije ima i Ivan Perišić, ponajbolji igrač u reprezentaciji i glavni Dalićev adut u napadu. Imaju ga i Josip Stanišić te Nikola Vlašić, ali za njih alternative postoje i upitno je hoće li Vlašić uopće igrati, ali ako će igrati i on treba biti oprezan.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo