PRLJAVI POKVARENI VARALICE: / Rivaldo, Pepe, Drogba... Ovo je 5 najodvratnijih gluma u povijesti nogometa!

Image
Foto: AFP, CHRISTOPHE SIMON

Iako nogometni autoriteti stalno nastoje promovirati sportsko ponašanje na terenu, do mnogih igrača to nikada ne dopre. Njima je fair-play strani pojam.

24.7.2016.
11:35
AFP, CHRISTOPHE SIMON
VOYO logo

Za vas smo u nastavku izdvojili pet nezaboravnih primjera besramne glume na nogometnim travnjacima. Radi se o nogometašima koji su nastojali, a nerijetko i uspjeli, iskamčiti crveni karton za suparnika glumeći da su primili udarac u glavu.

Rivaldo protiv Turske (2002.)

Trenutak koji i danas pamte svi ljubitelji nogometa. Na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji nekad najbolji nogometaš svijeta Rivaldo je postao predmet sprdnje i žestokih kritika. Hakan Ünsal je napucao loptu prema Brazilcu frustriran zbog krađe vremena. Pogodio ga je u nogu, ali Rivaldo se uhvatio za glavu i stropoštao na tlo. Gluma jer bila katastrofalna, ali je svejedno prevario naivnog suca koji je Ünsalu pokazao drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Busquets protiv Intera (2010.)

Jedan od najvećih nogometnih glumaca današnjice na sceni je bio i 2010. kada njegova Barcelona nije mogla slomiti otpor Mourinhova Intera. Thiago Motta je u jednom duelu zakačio Busquetsa po vratu, a ovaj je od toga napravio neviđenu dramu. I ne bi to bilo toliko tragikomično da ga kamere nisu uhvatile kako viri kroz prste da vidi je li sudac nasjeo. Nažalost, jest, pa je Motta morao u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pepe protiv Atletico Madrida (2016.)

Još jedan prevarant bez premca. U finalu prošlosezonske Lige prvaka Pepe je pokušao kupiti malo vremena izležavanjem na travi. Prišao mu je Atleticov bek Filipe Luis i lagano ga, prijateljski pljusnuo, pokušavši ga nagovoriti da ustane i nastavi s igrom. No, Pepe je 'pljusku' pokušao iskoristiti da iznudi crveni karton za Filipea, pa se počeo dramatično valjati po travi i držati se za glavu. Ovom prilikom sudac ipak nije nasjeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drogba protiv Napolija (2012.)

Legendarni napadač Chelseaja 'proslavio' se glumom u osmini finala Lige prvaka protiv Napolija 2012. Aronica je zamahnuo prema njemu, ali nije došao ni blizu Drogbine glave. No, bjelokošćanskog nogometaša to nije spriječilo da napravi šou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carrasco protiv Ekvadora (2011.)

Čileanski nogometaš Bryan Carrasco je posebna priča. On je u kvalifikacijama za Svjetsko U-20 prvenstvo 2011. sam uzeo ruku suparničkog igrača Edsona Montana i opalio se njome po glavi! Nije ni potrebno spominjati da je ova budalaština ekspresno postala hit na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo