'Nikada se nećemo složiti s govorom mržnje i vulgarnim uvredama'

Dan nakon velikog prosvjeda navijača u Splitu, priopćenjem se oglasio i prozvani Hrvatski nogometni savez.

30.11.2014.
17:37
VOYO logo

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti.

"Stav čelništva NK Hajduka koje podržava inicijativu HNS-a za dijalogom je pozitivan te je u skladu s razmišljanjem Hrvatskog nogometnog saveza kako je jedino razgovor u okviru institucija Saveza ispravan put za rješavanje aktualnih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez prihvaća činjenicu da su navijači Hajduka na splitskoj Rivi na specifičan način izrazili nezadovoljstvo radom i funkcioniranjem Hrvatskog nogometnog saveza. Međutim, Hrvatski nogometni savez nikada se neće složiti s govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura Saveza koje su bez ikakve osnove. Kao i do sada, pozivamo na razum, trezvenost i korektnost u procesu rješavanja problema. Stav je HNS-a kako ne postoji alternativa dijalogu između predstavnika HNS-a s predstavnicima Hajduka, Dinama i MUP-a uz sudjelovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje prati ovu situaciju te podržava dijalog kao jedini način rješavanja problema.

//www.youtube.com/embed/ekDjbf9fmIg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na veliki broj pristiglih poziva, poruka i dopisa članova nogometne organizacije, Hrvatski nogometni savez ističe kako je jedinstveni stav nogometne organizacije da ultimatumi bilo koje vrsti nisu niti neće u bilo kojoj varijanti biti početak dijaloga i uvjet za nastavak razgovora.

Pozdravljamo ambiciju HNK Hajduk da aktivnije sudjeluje u radu tijela HNS-a, koja je u skladu s pozivom Saveza da se upravo kroz rad izabranih organa utječe na procese u hrvatskom nogometu. Zbog toga ponovno ističemo potrebu za otvorenim dijalogom i to, kako je već rečeno, s predstavnicima nogometne organizacije, u ovom slučaju s rukovodstvom HNK Hajduk i GNK Dinamo, te drugim sportskim tijelima koja mogu doprinijeti rješavanju problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, upravo je nogometna organizacija kroz svoja tijela - Skupštinu, Izvršni odbor, županijske saveze - jedino legitimno mjesto gdje se može kreirati i voditi službena politika HNS-a i čije odluke mogu izazvati odgovarajuće promjene", stoji u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo