ima li još nade? / Prikupljen potreban novac: Dva broda sutra nastavljaju potragu za Emilianom Salom

Image
Foto: AP Images

Spasilačke službe tragale su za ostacima tri dana i onda prekinule potragu te Salu i pilota proglasili mrtvima, no potraga se čini se, ipak nastavlja

2.2.2019.
21:00
AP Images
VOYO logo

Potraga za nestalim nogometašem Cardiff Cityja Emilianom Salom mogla bi biti nastavljena sutra, prenosi britanski BBC

Putem interneta prikupljeno je više od 300 tisuća eura i obitelj i bližnji koji se još nisu pomirili s opcijom da više nikad neće vidjeti Argentinca čini se, doći će na svoje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dva broda će posebnom opremom pretraživati morsko dno oko otočića Guernesyja u engleskom kanalu”, potvrdio je koordinator potrage David Mearns.

Podsjetimo, avion koji je prevozio argentinskog napadača Emiliana Salu (28) iz Nantesa i Cardiff nestao je prije nešto više od tjedan dana, a taj događaj potresao je nogometni svijet. Sala je privatnim letom u ponedjeljak navečer krenuo prema Cardiffu, ali je avion nestao s radara i od tog trenutka se nogometašu i pilotu Daveu Ibbotsonu gubi svaki trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasilačke službe tragale su za ostacima tri dana i onda prekinule potragu te Salu i pilota proglasili mrtvima jer su, prema njihovoj procjeni, šanse da je Argentinac preživio ravne nuli. 

Salina obitelj i prijatelji nisu se pomirili s tom prosudbom pa su pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za nastavak potrage, u koju su se uključili brojni slavni nogometaši i imena iz nogometnih krugova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od tjedan dana nije bilo ni traga zrakoplovu da bi u ponedjeljak na plaži kod gradića Surtainville 60 kilometara zapadno od Caena isplivali dijelovi sjedala pa se nakon toga dodatno aktualizirala priča o nastavku potrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo