DINAMO - KRASNODAR 1:0: / Veličanstveni Dinamo je u osmini finala natjecanja; Oršić i Jakić junaci uzvrata u Maksimiru

Image

Dinamo je u osmini finala Europske lige

25.2.2021.
22:49
VOYO logo

Uzvratna utakmica šesnaestine finala Europske lige; Zagreb: Maksimir - bez gledatelja

DINAMO - KRASNODAR 1:0 (4:2 ukupno)

Dinamo (4-3-2-1) - Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol - Majer, Jakić, Ademi (c) - Ivanušec, Oršić - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krasnodar (4-3-3) - Agkatsev - Smolnikov, Martynovich (c), Kaio, Chernov - Gazinski, Cabella, Vilhena - Ionov, Wanderson, Claesson


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veličanstveni Dinamo u četvrtak navečer plasirao se u osminu finala Europske lige. Mislav Oršić i Kristijan Jakić junaci su uzvrata u Maksimiru protiv Krasnodara, Oršić je u 31. zabio svoj ukupno 14 euro gol u dresu Dinama, nakon odlične asistencije Kristijana Jakića. No, idemo redom...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DINAMO LOVI OSMINU FINALA EL: Plavi igraju odlično, Jakić i Oršić briljiraju

Image

DINAMO LOVI OSMINU FINALA EL: Plavi igraju odlično, Jakić i Oršić briljiraju

Ukupnih 4:2 za Dinamo

Drugi put u posljednje tri sezone nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u osminu finala Europske lige.

"Modri" su izborili nastavak europske priče nakon što su u 16-ini finala s dvije pobjede izbacili ruski Krasnodar. Nakon 3:2 iz ruskog ogleda, Dinamo je u uzvratnom susretu na stadionu Maksimir pobijedio sa 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Mislav Oršić u 30. minuti, no najveći dio posla napravio je Kristijan Jakić. Nakon što je osvojio loptu na sredini terena, povukao je kontru, te uposlio Petkovića koji mu je vratio loptu, da bi Jakić asistirao Oršiću koji s 11 metara precizno pogodio za vodstvo.

U ovoj fazi natjecanja nema nositelja

Ždrijeb parova osmine finala održat će se u petak u sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj fazi natjecanja nema nositelja, a međusobno mogu igrati i klubovi iz istih zemalja. Tako "Modrima" prijete velikani kao što su Arsenal, Tottenham, Ajax, Rangers, Roma, Manchester United....

Prve utakmice osmine finala su 11. ožujka, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Četvrtfinale se igra 8. i 15. travnja, dok su polufinala 29. travnja i 6. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone finale je 27. svibnja u Gdanjsku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 - Gotova je utakmica. Plavi su u osmini finala EL.

90' - Igrat će se još 3 minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Teku posljednje minute utakmice.

85' - Jedan udarac Rusa sa 18 metara kroti Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Još je devet minuta ostalo do isteka 90.

77' - Dinamo se povukao i prepustio inicijativu Krasnodaru. Svoju šansu čekaju iz kontri i polukontri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Uf, da je ovo prošlo... Petković je odlično fintirao na rubu peterca, zavrnuo unutra ali nitko nije naletio. Pa nakon toga Jakić je imao priliku, ali nije dobro udario loptu.

68' - Odličan udarac Dinama, Agkatsev je to dobro obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Majer je dobio žuti karton zbog prekršaja u napadu. Čudno...

57' - Jakić tuče s 17 metara, ali odlazi to u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Ubačaj ali ništa.

52' - Korner za Dinamo. Ubačaj i izbijaju Rusi. Novi korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Dinamovci čekaju i onda povuku kontru. To je recept.

46' - Krasnodar ima posjed, Dinamo je odmah na otvaranju nastavka htio polukontrom izbiti pred ruski gol, ali sprječavaju to Rusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+3 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo je odigrao pametnih prvih 45 minuta i na korak je osmine finala EL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Jednu dugu loptu u peterac uspio je spustiti Ionov, ali nema gola na sreću.

43' - Majer je ubacio, ali odlazi to u gol aut. Napad je za Krasnodar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Vuče Petković i ruše ga Rusi. Petko kad dobije loptu okrene igrača i osvoji jako puno prostora na terenu.

39' - Dinamo i dalje ima dominaciju.

31' - GOOOL - Oršić je zabio za 1:0. To je njegov 14. europski gol za Dinamo. No, kapa dolje Jakiću koji je odradio sjajan posao. Stisnuli su Rusi, ali Dinamo je odgovorio na najbolji mogući način! Jakić, Petković i Oršić istrčali su kontru u kojoj su osvojili puno prostora i sebi kreirali šansu, a upravo je Kristijan s brojem 97 odlično ostavio loptu za natrčalog Oršića koji je precizno pogodio kroz 'šumu nogu' i matirao dosad odličnog Agkaceva. Dinamo ima veliku prednost u borbi za plasman u osminu finala Europske lige! OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

28' - Wanderson je tukao otvoreno i snažno s 18 metara, ali fantastično je to uhvatio Livaković. Bravo majstore.

23' - Za razliku od prve utakmice, Krasnodar igra puno mirnije, od noge do noge ali i dosta otvoreno. Nemaju izbora Rusi, moraju napasti.

19' - Kakva obrana Agkatseva! Ivanušec je sjajno tukao s nekih 20 metara. Korner za Modre.

14' - Krasnodar sad ima posjed, igraju od noge do noge.

10' - Odlučio se Oršić iznenaditi mladok Agkaceva i pucati u njegovu stranu, ali spreman je na to bio golman Krasnodara i boksao to u aut. Nakon toga su loptu uzeli Rusi i krenuli su u novi napad. No, bez uspjeha.

Image
Image

25.02.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, uzvratna utakmica sesnaestine finala, GNK Dinamo - Krasnodar. Luka Ivanusec Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

9' - Petković je opet na svoj način uspio izboriti prekršaj u idealnoj zoni za Mislava Oršića koji sad ima priliku matirati debitanta na golu Krasnodara povučenog iz treće ekipe. Martinovich ga je faulirao, a imat će priliku Mislav zapucati kako najviše voli, s nekih 18 metara. Ostao je Petko i bez kopačke u ovom duelu pa ćemo malo pričekati

6' - Evo i kornera za Krasnodar. Rastrčano je krenulo s obje strane, a Rusi su došli tražiti preokret i igraju otvoreno, bez kalkulacija. Nakon ubačaja iz kuta Ademi je izbacio loptu, a Rusi su ju ubrzo izgubili pa opet vratili. Nakon svega, lopta je završila kod Livakovića.

3' - Pritisak Plavih, igraju od noge do noge. Majer kreira igru.

2' - Dinamo ima korner, evo sad prilike za domaće igrače. Ubacio je Majer, ali izbila je to gostujuća obrana ispred Gvardiola u novi korner. Opet je ubacio Majer, ali rasčistila je to obrana Rusa, no otišlo je to u aut pa Dinamo opet ima loptu za novi napad.

Image
Image

25.02.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, uzvratna utakmica sesnaestine finala, GNK Dinamo - Krasnodar. Bruno Petkovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

1' - Počela je utakmica. Sretno Dinamo! Ristovski je sad izbio jednu loptu, mogao je Krasnodar zabiti nakon nekoliko sekundi igre, imao je dobru šansu. Odmah kontra Dinama onda, Ivanušec je pucao i brani to debitant Agkatsev. Uzbudljiv početak, ovo je bilo runandgun.

20.58 - Nogometaši su na terenu. Livaković je spreman na golu Dinama.

20.55 - Igrači su spremni za izlazak na teren.

20.04 - Zoran Mamić je u jučerašnjoj najavi uoči utakmice naglasio kako je Krasnodar opasna momčad i kako će morati i večeras biti na nivou...

"Čitava momčad igra obranu, isto kao i napad. Važno je kako momčad izgleda u globalu", ističe Zoran Mamić za Arena Sport.

19.38 - Došli su sastavi. Zoran Mamić nije promijenio momčad nego će s onom pobjedničkom iz Krasnodara napasti i u Zagrebu. Kod Krasnodara nema Berga koji je, prema informacijama koje ima Krznar bolestan, a na golu je debitant Agkatsev.

Image
Image

19.14 - Dobra večer dragi čitatelji. Večeras pratimo uzvratnu utakmicu Dinama u šesnaestini finala Europske lige protiv Krasnodara. Dinamo je prije tjedan dana u Krasnodaru demonstrirao silu i pobijedio 3:2. Junak utakmice bio je Bruno Petković koji je zabio dva gola i pokrenuo akciju za treći, sve praktički napravivši u njoj za gol Atiemwena. Trener prvaka Hrvatske Zoran Mamić danas ne može računati samo na Moharramija zbog ozljede i Franjića koji odrađuje kartone, dok su svi ostali pojedinci spremni. Dinamo bi se i danas trebao Rusima suprotstaviti u sustavu 4-1-4-1 koji će se vrlo često u defenzivnim zadacima "prelijevati" u 4-2-3-1 formaciju. Oršić će biti zadužen za pritisak prilikom visokog presinga.


NAJAVA:

Zagrebački Dinamo ima ovog četvrtka sjajnu priliku iz Europske lige izbaciti ruski Krasnodar. Iznenađujuće, Zagrepčani su u hladnom, zamrznutom Krasnodaru izborili pobjedu 3:2 protiv bogate momčadi koja je ispala iz Lige prvaka.

Utakmicu Dinama i Krasnodara moći ćete od 21 sat pratiti na programu Arena Sport 3 u izravnom prijenosu, a u tekstualnom prijenosu uz snimke golova i najboljih poteza moći ćete ju pratiti na portalu Net.hr.

Dinamo u sljedeću fazu može proći pobjedom ili svakim neriješenim rezultatom. Može proći čak i u slučaju minimalnog poraza, ali ne svakim rezultatom. Ako izgubi 1:0 ili 2:1, Dinamo prolazi dalje, dok će se u slučaju rezultata 3:2 igrati produžeci. Ako Dinamo izgubi, nekim čudom 4:3, 5:4 itd, onda prolazi Krasnodar. Također, Modri ispadaju i u slučaju bilo kakve pobjede Krasnodara sa dva ili više pogodaka.

Nema Jakića i Moharramija

“Napravili smo dobar posao u Krasnodaru, ali u Zagrebu moramo bolje koristiti svoje šanse, biti još kompaktniji i željni pobjede kako bismo ostvarili dobar rezultat. Teško Krasnodar može promijeniti nešto u pristupu utakmici, oni su u prvoj utakmici igrali ofenzivno i s puno igrača naprijed. Što se tiče Berga, smanjiti mu prostor, biti bliže njemu, spriječiti protok lopte. Nije on jedini, ima tamo velik broj opasnih igrača. Moramo suziti te prostore da nam ne naprave nešto što ne želimo, rekao je trener Modrih Zoran Mamić na konferenciji za medije u srijedu. Osvrnuo se i na stanje u momčadi.

“Nema Jakića i Moharramija, a svi ostali su zdravi i spremni. Kao treneru je meni ovo privilegija s jedne strane, a s druge i malo glavobolja kako odrediti onih 11 koji će istrčati na teren”, priznao je Mamić.

Oglasio se i kapetan Modrih Arijan Ademi.

“Moramo popraviti realizaciju, imali smo dosta šansi koje nismo zabili. Možemo i moramo još čvršće i jače. Oni su opasna momčad koja je u stanju svašta napraviti, imaju takve individualce. Očekujemo težak dvoboj kao što je bio i tamo, puno trke i puno borbe i zajedništva. Samo se tako možemo izvući”, rekao je Ademi.

Rusi vjeruju u prolazak

Uoči utakmice oglasili su se i Rusi koji još uvijek vjeruju u prolazak.

“Što prije trebamo zabiti i krenuti ofenzivno od prve minute. Očekuje nas jako teška utakmica, a mi nemamo izbora nego napasti. Moramo na sredini terena biti agresivniji i boriti se za svaku loptu”, rekao je vezni nogometaš Krasnodara Ruslan Kambolov na konferenciji za medije u srijedu.

“U prvoj utakmici napravili smo previše pogrešaka, a to na ovom nivou nije dozvoljeno. Ali još uvijek nismo ispali iz Europe, još imamo izgleda,” kazao je trener Krasnodara Murad Musajev.

“Očekuje nas teška i komplicirana utakmica, no imamo 90 minuta za popravak. Znamo gdje smo zakazali i na tome moramo raditi. Dobro je što imamo priliku ispraviti pogreške, ” dodao je ruski stručnjak.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo