DINAMOV 'SCHOLES' / Prije sedam godina otišao je iz Ponikvi kako bi ispunio san: Sad je kvartovski junak i prva priča; 'Ovo nisam mogao ni sanjati. Hvala momcima iz Ponikvi na čestitkama'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell/Screenshot - Net.hr

Luka Vrbančić debitirao za Dinamo protiv NK Ponikve i zabio, a nakon debija iz snova kratko smo porazgovarali s budućom zvijezdom kluba

28.9.2023.
11:18
Marko Lukunić/Pixsell/Screenshot - Net.hr
VOYO logo

Dinamo je jučer protiv NK Ponikve osjetio svu ljubav koju zapadni dio Zagreba ima prema njemu, a dan za pamćenje imao je Dinamov Scholes - Luka Vrbančić. Ovaj mladi i talentirani igrač koji ima 18 godina zabio je gol u 88. minuti i ponio epitet junaka utakmice šesnaestine finala Kupa NK Ponikve - Dinamo (1-4).

Image
BORBA ZA RABUZINOVO SUNCE /

Ovo su parovi osmine finala Hrvatskog kupa, evo s kim igraju Dinamo i Hajduk

Image
BORBA ZA RABUZINOVO SUNCE /

Ovo su parovi osmine finala Hrvatskog kupa, evo s kim igraju Dinamo i Hajduk

Pozitiva i ljubav

Razdragano mnoštvo koje je jučer pohodilo stadion NK Ponikve posebno se htjelo slikati s Vrbančićem, a u tome su prednjačili najmlađi, kojih je bilo puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 iz Třineca ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

Toliko klinaca, ne samo iz omladinske škole NK Ponikve, baš veseli. Jer, djeca, najmlađi, su budućnost. Arijan Ademi i Sergej Jakirović također su bili non stop okruženi ljudima. Nema onog tko nije zagrlio kapetana Dinama. Aki je izazvao opću histeriju svojim dolaskom, a na terenu je publiku potezima bacao u trans... Mladi nogometaši NK Ponikve upijali su poput spužve svaki njegov kontakt s loptom, poteze kakve imaju i pokazuju samo istinski nogometni umjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije Ademi samo briljirao na terenu kao igrač, nego je pokazao svoju veličinu kad je djevojčici poklonio dres.

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ademi razveselio djevojčicu dresom i priuštio joj nezabravni trenutak. Tako to rade veličine, tako to radi gospoda.

Bila je to jako dobra uvertira za ono što slijedi Dinamu - derbi protiv Hajduka na Poljudu u nedjelju. Kad to kažemo, ne mislimo samo rezultatski, nego na atmosferu koja je vladala na utakmici, pozitivi, dobrom druženju i upijanju velike ljubavi koju Zagrepčani imaju prema Dinamu i svojim kvartovskim ekipama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, NK Ponikve su Dinamu dale Hrvoja Štroka, Milana Badelja i Domagoja Antolića, a sad je debitirao i "Vrba", te pritom zabio.

Poseban gol

Vrbančiću je ovaj gol bio poseban iz nekoliko razloga. Prvi je taj što ga je postigao u svojem debiju za Dinamo, a drugi činjenica da se ovaj mladić nogometom počeo baviti upravo u Ponikvama. Iz svojeg matičnog kluba je otišao na Maksimir s 11 godina i od tada je na glasu kao jedan od talentiranijih igrača zagrebačkih plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrba" igra na poziciji ofenzivnog veznog, prema Transfermarktu kao junior vrijedi 50 000 eura, a već je dva puta bio na pripremama s prvom momčadi - prvi put uoči proljetnog dijela prošle sezone, a drugi ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišić mu dao nadimak

Za vrijeme prvih priprema je dobio i zanimljivi nadimak - Dinamov Paul Scholes. Izgledom, naime, podsjeća na njega. Mišić mu je na pripremama svojedobno dao taj nadimak Scholes, jer se nije mogao sjetiti kako se zove.

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

"Kad je Dinamo posljednji put gostovao na stadionu NK Ponikve gledao sam tu utakmicu i nisam mogao sanjati da ću zabiti gol baš na istoj toj utakmici. Prije devet godina je bila ista faza natjecanja i isto napeta utakmica. Tada sam navijao za Ponikve, a danas igram za Dinamo. Malo su se promijenile stvari".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bolji ondašnji Dinamo ili sadašnji?

'San mi je bio zaigrati, a posebno zabiti'

"Ne znam, nije to na meni da prosudim nego na našim navijačima", diplomatski je i sa smiješkom odgovorio Luka Vrbančić koji ove sezone u šest utakmica 1. NL juniori postigao četiri gola, a prošle je u istom natjecanju odigrao 21 utakmica i postigao tri gola. Zapazili su ga i strani skauti, posebno na Memorijalnom turniru Mladen Ramljak na kojem je ove godine uz bio jedan od stožernih igrača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Čuvari zagrebačke časti.

OVDJE pogledajte naš blitz razgovor s Lukom Vrbančićem.

Luka Vrbančić je u ranijem obraćanju medijima u mix zoni rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam. Rekao sam jučer da bi mi bio san zaigrati, a kamoli ne zabiti. Hvala momcima iz Ponikvi što su mi čestitali, hvala i publici na pljesku, puno mi je značilo."

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Kvartovska ekipa NK Ponikve klicala je i Dinamu. Možete primjetiti krpu BBB Gajnice.

Leon Jadek zabio najveći gol u mladoj karijeri

Inače, 17-godišnji Leon Jadek također je jedan od junaka nogometne fešte u zapadnom dijelu grada Zagreba. Dragulj NK Ponikve strijelac je jedinog gola kluba protiv Dinama, onog u 66.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatan osjećaj. Moj najveći pogodak u karijeri. Nemoguće za opisati", rekao nam je Leon Jadek.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo