PRIČALI SMO S TRENEROM KOJI JE NA DINAMOVOJ KLUPI SRUŠIO VILLARREAL: / 'Ovaj Dinamo je jači od mog, zašto ne bi i njih izbacili?'

Image

Do sada je Dinamo protiv Villarreala igrao dva puta, a u obje utakmice s klupe ih je vodio Vahid Halilhodžić

19.3.2021.
16:29
VOYO logo

Nakon što su u četvrtak izbacili engleski Tottenham u osmini finala, nogometaši Dinama dan kasnije na ždrijebu u Nyonu dobili su španjolski Villarreal za suparnika u četvrtfinalu Europske lige.

Image
LEGENDA PROGNOZIRALA KOLIKO DALEKO MOŽE DINAMO: /

'Ovo je najveća pobjeda otkako je Hrvatske. Spursi? Nisu računali na jednu stvar'

Image
LEGENDA PROGNOZIRALA KOLIKO DALEKO MOŽE DINAMO: /

'Ovo je najveća pobjeda otkako je Hrvatske. Spursi? Nisu računali na jednu stvar'

Villarreal je, inače, trenutačno sedma momčad na tablici španjolskog prvenstva. Riječ je o momčadi koja prema Transfermarktu vrijedi 246,7 milijuna eura. U slučaju plasmana u polufinale Dinamo bi se za mjesto u finalu borio protiv boljeg iz dvoboja Arsenal - Slavia Prag, a u prvoj utakmici bi hrvatski prvak bio domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su do sada dva puta igrali s Villarrealom, oba puta 2010. godine u Europskoj ligi. Prvu utakmicu na Maksimiru Dinamo je pobijedio 2:0, a u Španjolskoj je 'Žuta podmornica' slavila s visokih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imaju i kvalitetu i samopouzdanje'

Na klupi Modrih tada je sjedio Vahid Halilhodžić, koj je za Net.hr podijelio svoja razmišljanja o okršajima Modrih sa španjolskim prvoligašem.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Vahid Halilhodžić

"Prvo želim čestitati Dinamu na velikom uspjehu protiv Tottenhama. Villarreal, sjećam se te utakmice u kojoj je momčad odigrala izvanrednu utakmicu i ako je Dinamo mogao eliminirati Tottenham, zašto ne bi mogao i Villarreal. Ja im želim puno sreće jer ova ekipa stvarno ima i kvalitetu i samopouzdanje koje je neophodno na takvom nivou", izjavio je Halilhodžić koji se nakon toga prisjetio pobjede nad Villarealom u Maksimiru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ono vijeme je Villarreal bio u vrhu tablice španjolskog prvenstva, bio je jedna od najjačih ekipa i momci su odigrali izvanrednu utakmicu, taktički i realizatorski. To je bila jedna od najljepših pobjeda jer je tu bilo i kvalitetne igre, a ne samo malo sreće."

Image

Slavlje igrača Dinama nakon pobjede nad Villarrealom 2010. godine

"Mi smo ih nadigrali taktički i tehnički i sjećam se da je nako0n te utakmice zavladala prava euforija koja je dala dobro samopouzdanje ekipi", prisjetio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici 'sve krenulo naopako'

'Vaha' se zatim prisjetio druge utakmice s Villarrealom na Dinamovoj klupi, koju su Modri u Španjolskoj izgubili s visokih 3:0.

"U revanšu smo doživjeli uvjerljiv poraz. Bilo je nekih problema s ozljedama, falili su igrači. Imali smo čak na početku nekih prilika koje nismo iskoristili i onda je krenulo naopako i zasluženo smo izgubili", rekao je pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažem, Villarreal je u to vrijeme bio izvanredna ekipa, jedna od najboljih u Španjolskoj i naša pobjeda u prvom susretu dala nam je dobru lekciju što Dinamo u to vrijeme može napraviti. To je bilo vrlo značajno."

'Dinamo je stekao samopouzdanje'

Rekao je pa se osvrnuo na utakmice s Villarrealom koje su tek pred Modrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Igrači Dinama nakon pobjede protiv Tottenhamom

"Ova momčad Dinama je jača od one koju sam ja vodio. Villarreal je isto dobro plasiran u španjolskom prvenstvu i momčad je koja igra jako tehnički nogomet s brzim dodavanjima", prokomentirao je pa zaključio:

"Nakon pobjede protiv Tottenhama, mislim da je Dinamo stekao samopouzdanje i ostavili su izvanredan dojam. Treba ponoviti takvu drskost da eliminiraju i Villarreal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo