ČAČKE GA NADMUDRIO / Presudili su mu Dinamo i Maksimir, a on se već priprema za veliki povratak: Mogao bi zamijeniti legendu Liverpoola

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Thomas Tuchel mogao bi se vratiti u Premier ligu

21.10.2022.
12:09
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama na početku su nove sezone Lige prvaka svladali Chelsea s 1:0 na svom Maksimiru, a dan nakon toga trener londonske momčadi, Nijemac Thomas Tuchel, dobio je otkaz.

Image
KOMBINACIJE ZA DERBI /

Hajduk bez Kalinića, Čačić ipak računa na Ljubičića? Evo kako bi danas mogli izgledati Hajduk i Dinamo

Image
KOMBINACIJE ZA DERBI /

Hajduk bez Kalinića, Čačić ipak računa na Ljubičića? Evo kako bi danas mogli izgledati Hajduk i Dinamo

Chelsea je u vrlo kratkom roku kupio novog menadžera, dali su 22 milijuna funti za Brightonova stratega Grahama Pottera, a Tuchel je očito bio baš jako pogođen ovom smjenom jer je nakon cijele hajke napisao podosta dramatičnu oproštajnu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna od najtežih izjava koju sam ikad morao napisati i jedna za koju sam se nadao da neću morati napisati još puno godina. Shrvan sam što je završio moj period na klupi Chelseaja. Ovo je klub u kojem sam se osjećao kao kod kuće, kako profesionalno, tako osobno. Puno hvala svom osoblju, igračima i navijačima što su učinili da se osjećam kao kod kuće od početka. Ponos i zadovoljstvo koje sam osjetio pomogavši momčadi da osvoji Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo ostat će u meni zauvijek. Ponosan sam što sam bio dio klupske povijesti i uspomene u posljednjih 19 mjeseci uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu", poručio je Tuchel.

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši zagrebačkog Dinama sutra od 18.45 protiv moćnog Chelseaja započinje svoju ovosezonsku avanturu u elitnoj Ligi prvaka. Utakmica je na rasporedu u Maksimiru, a ulaznice su planule u roku odmah. Stoga, očekuje se 22 000 navijača.

Nijemac je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka u svojoj prvoj sezoni, a vodio je momčad u 100 utakmica i ostvario 60 pobjeda. A kako pišu engleski mediji, uskoro bi se mogao vratiti na klupu jednog od premierligaša. Riječ je o Aston Villi, koja je nakon velikih ulaganja preko ljeta slabo ušla u sezonu, što je otkazom platio legendarni kapetan Liverpoola Steven Gerrard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Otkupila je Aston Villa Philippea Coutinha od Barcelone za 20 milijuna eura, doveli su Diega Carlosa iz Seville za 31 i Leandera Dendonckera iz Wolvesa za 15 milijuna eura. Besplatno je stigao Boubacar Kamara iz Marseillea, a dodamo li tome i pojačanja od prošle godine lako možemo zaključiti da se puno trošila, a time i puno očekivalo od ove sezone. Tada su stigli Emi Buendia iz Norwicha za 38, Leon Bailey iz Bayer Leverkusena za 32, Lucas Digne iz Evertona za 30 i Danny Ings iz Southamptona za 29 milijuna eura…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aston Villa se nalazi tek na 17 mjestu Premier lige s tek dvije pobjede i šest poraza u 11 odigranih utakmica. No, Tuchel će imati žestoku konkurenciju za novi posao. Kako pišu tamošnji mediji, Aston Villa na listi za preuzimanje klupe imaju Mauricija Pochettina, bivšeg stratega Tottenhama i PSG-a, potom Seana Dychea, dugogodišnjeg trenera Burnleyja, ali i Unaija Emeryja, Michaela Bealea te Thomasa Franka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo