Ma, nije moguće: Ronaldu se ova vijest neće nimalo svidjet

5.6.2014.
18:30
VOYO logo

Vrijednost Lionela Messija procjenjuje se između 200.2 i 232.6 milijuna eura, a Ronaldova između 105.7 i 122.9 milijuna eura.

''Razliku uglavnom čini mlađa dob argentinskog velemajstora, koji je za 28 mjeseci mlađi od portugalske zvijezde. Međutim, s obzirom na prošlu sezonu, Messijeva tržišna vrijednost spustila se za 19 milijuna eura, a Ronaldova porasla za 4 milijuna eura'', navodi se u izvještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu nalazi se Liverpoolov urugvajski reprezentativni napadač Luis Suarez, koji prema ovoj studiji vrijedi između 98.5 i 114.5 milijuna eura. U izvještaju se nagađa kako bi Liverpool mogao ostvariti rekordni transfer u povijesti nogometa ovoga ljeta ukoliko bi ga prodao.

Među pet najvrjednijih nogometaša svijeta još se nalaze Chelseajev Belgijanac Eden Hazard (75.9 – 88.3 milijuna eura) i Barcelonin Brazilac Neymar (62.8 – 73).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini hrvatski nogometaš među 60 tržišno najvrjednijih prema procjeni CIES Football Observatoryja jeLuka Modrić iz Real Madrida. Njegova se vrijednost procjenjuje između 25.6 i 29.8 miljuna eura.

CIES Observatory je istraživačka skupina u Međunarodnom centru za sportske studije. Istraživački tim okuplja stručnjake specijalizirane u statističkoj analizi sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo