PREKIPJELO IM JE: / Barcelona traži uvođenje tehnologije nakon što je teško oštećena

Image
Foto: Screenshot

Drugoplasirana i trećeplasirana momčad španjolskog nogometnog prvenstva, Barcelona i Sevilla, u susretima 20. kola Primere zajedno su osvojili samo bod.

29.1.2017.
18:48
Screenshot
VOYO logo

Nakon što je Betis poveo pogotkom Algerije u 74. minuti, Barcelona je odmah po polasku s centra trebala doći do izjednačenja kada je ubačaj Aleixa Vidala branič domaćih Piccini skrenuo prema vlastitom golu, a drugi branič Mandi je loptu izbio tek nakon što je ona debelo prešla liniju. No, suci se nisu oglasili, pa je Barcelona morala spašavati bod u samoj završnici kada je Luis Suarez u 90. minuti odlično iskoristio lucidno dodavanje Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan propust sudaca natjerao je trenera Barcelone Luisa Enriquea na komentar kako bi se sucima trebala pružiti pomoć tehnologije.

"Vidio sam fotografiju i smatram kako bi suci trebali dobiti pomoć tehnologije", rekao je Luis Enrique, a s njim se složio i direktor kluba Javier Bordas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVACI NA MUKAMA: /

Barcelona u 90. minuti izvukla bod kod Betisa, no imat će razloga pričati o sucu

Image
PRVACI NA MUKAMA: /

Barcelona u 90. minuti izvukla bod kod Betisa, no imat će razloga pričati o sucu

"Moramo naglasiti kako je u današnjem nogometu pomoć tehnologije nužna. Danas smo zabili dva gola, a samo nam se jedan priznao", kazao je Bordas naglasivši kako u Engleskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj već postoji tehnologija koja sucima pomaže u situacijama kada treba procijeniti je li lopta prešla gol-liniju ili ne.

Stoga gotovo nevjerojatno zvuči objašnjenje predsjednika La Lige Javiera Tebasa kako je za Španjolsku uvođenje tehnologije na gol-liniji preskupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu koja sada ima 42 boda, kao i Sevilla, dok vodeći Real Madrid ima bod više i dvije utakmice manje. Jednu od tih utakmica Real će odigrati od 20.45 sati na svom Santiago Bernabeu protiv imenjaka iz San Sebastiana.

Utakmica između Espanyola i Seville praktički je odlučena na samom startu kada su gosti u drugoj minuti ostali bez Pareje koji je skrivio 11-erac i dobio crveni karton. Reyes (4-11m) je doveo Espanyol u vodstvo, a iako je Jovetić (20) poravnao na 1-1, Sevilla nije izdržala do kraja. Navarro (45+1) i Gerard (71) pogodili su za pobjedu Espanyola koji je skočio na deveto mjesto sa 29 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo