PREDSJEDNIK NAPOLIJA NIJE HTIO PUNO PRIČATI O UTAKMICI S PSG-OM: / Evo što je njega posebno mučilo sinoć

Image
Foto: AFP

Sjajnu utakmicu odigrali su PSG i Napoli, ali predsjednik talijanskog kluba imao je prigovora, doduše, ne na utakmicu

25.10.2018.
10:02
AFP
VOYO logo

Mnogo pažnje izazvao je i okršaj između PSG-a i Napolija na Parku prinčeva koji je završio 2-2. Napoli je vodio 1-0 i 2-1, no francuski prvak se izvukao, a izjednačujući pogodak PSG je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Parižani su nakon utakmice žalili za propuštenom prilikom, krivili sebe, ali i sve ostale, a kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis odlučio je da je baš sada vrijeme za razgovor o budućnosti nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlaže promjene

"Uništavamo nogomet. Moramo misliti na budućnost, mlade zanimaju samo igrice, a nogomet već tone. Vidjet ćete, za osam godina, djecu koja su se tek rodila nogomet neće zanimati. Nogomet je važna industrija, a bez kočnica koje nameću UEFA i FIFA i koji se svojim pravilima vraćaju u davnu prošlost, još bi više vrijedio. Za sve smo krivi mi, mi stari idioti. Utakmice su dosadne. Traju predugo - ljudi zaspu dok ih gledaju", poručio je De Laurentis u razgovoru za francuski Le Parisien pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba se igrati dva puta po 30 minuta s pauzama od dvije, tri minute na sredini svake. Ako nema pauza, za što uopće služi trener? Moramo sve mijenjati. Također, zašto se Europa ne ujedini? Trebala bi se napraviti liga od klubova iz Engleske, Francuske, Italije, Njemačke i Španjolske. Da složimo prvenstvo od četiri momčadi iz svake od tig liga, umjesto Lige prvaka, imali bismo 20 jakih momčadi. Svi igraju po jednu utakmicu, a ždrijeb bi odlučivao samo o domaćinu"

Nije sigurno kako je baš u ovom trenutku došlo do toga da gazda Napolija odluči načeti tu temu, ali sigurno da je iznio u najmanju ruku zanimljive prijedloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo