PREDSJEDNIK BAYERNA NAPAO OZILA PA DOBIO BRUTALAN ODGOVOR: / 'Gdine, vi ste sramota ne samo za sebe, nego za Bayern i čitavu Njemačku'

Image
Foto: AFP

Dosadašnji njemački reprezentativac Mesut Ozil oprostio se od nacionalnog dresa

23.7.2018.
20:29
AFP
VOYO logo

Njemački nogomet strmoglavio se u jednu od najvećih kriza svoje novije povijesti, nakon što je Mesut Ozil, ponajbolji reprezentativac Elfa i ključan kotačić u momčadi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2014., objavio da napušta momčad Njemačke zbog opetovanog rasizma i maltretiranja na nacionalnoj i religioznoj osnovi. Ozil je izjavio kako već neko vrijeme trpi uvrede jednog dijela njemačkih navijača zbog svog turskog porijekla te da je "Nijemac kada pobjeđuje, a imigrant kada gubi".

Image
ULI HOENESS ODGOVORIO NA ÖZILOVE KRITIKE: /

'Zadnji put je dobio duel na SP u Brazilu, a sad se skriva iza slike'

Image
ULI HOENESS ODGOVORIO NA ÖZILOVE KRITIKE: /

'Zadnji put je dobio duel na SP u Brazilu, a sad se skriva iza slike'

Hoeness se oštro obrušio na Ozila

U prašini koja se digla nakon Ozilove objave, jedan od najoštrijih kritičara Arsenalovog veznjaka bio je Uli Hoeness, predsjednik Bayerna. Hoeness je nastavio dosadni refren koji je definirao odnos Ozila i Njemačke u posljednjih par godina – kritizirao ga je zbog njegovih partija (unatoč činjenici da je Ozil bio jedan od boljih igrača Elfa u Rusiji) i svalio na njegova leđa krivnju za ispadanje u skupini na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nije dugo trebalo da se javi i druga strana. Ozilov agent Erkut Sogut, obratio mu se, po pisanju Goala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On pokušava maknuti pozornost sa pitanja rasizma i diskriminacije'

"Komentari gdina Hoenessa u potpunosti promašuju poantu, oni nemaju nikakve veze s nogometom. On pokušava maknuti pozornost sa pravog pitanja, pitanja rasizma i diskriminacije u Njemačkoj, koji rastu ponovo u njemačkoj svakodnevici.

'Vi ste sramota za sebe, Bayern i sve ljude u Njemačkoj'

Gdine Hoeness, nećemo trošiti više vremena niti energije pričajući o stvarima o kojima očito ne znate ništa. Ne samo da ste sramota sami za sebe, nego, bitnije, za Bayern Munchen i ljude u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozil je pokazao veliku hrabrost i progovorio u ime svih onih koje se tretira loše u njemačkoj. Imigranata, Muslimana i ostalih. Hoeness se očito ne može suočiti sa tim pitanjima i skriva se iza lažnih statistika", zaključio je Ozilov agent.

Čitavu izjavu možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo