PRED PRAZNIM MAKSIMIROM: / Istra promasila penal, pa tesko stradala

U uzvratnoj utakmici cetvrtfinala Hrvatskog kupa nogometasi Dinama su pred gotovo praznim tribinama maksimirskog stadiona svladali Istru s 3:0.

3.3.2015.
15:18
VOYO logo

DINAMO: Jezina - Pinto, Sigali, Vukojevic, Matel - Goncalo, Machado, Coric - Fernandes, Pjaca, Hodzic

ISTRA 1961: Brkic - Lorran, Gregov, Bastos, Heister - Vukman, Henrique - Jordan, Repic, Salanovic - Spehar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Fernandes (42), Hodzic (55), Coric (69 - 11m) Dinamo je od samog starta jurnuo prema vratima Istre koju je zbog bolesti trenera Igora Pamica, ovom prilikom s klupe vodio njegov pomocnik Miroslav Kuljanac. Prvu vecu priliku za Modre imao je Hodzic u 12. minuti, a samo koju minutu kasnije je Pjaca pucao preko gola.

U 25. minuti je ponovo na sceni bio Pjaca, ali lopta je nakon njegova udarca prosla koji centimetar pored vratnice. Isto se ponovilo i sedam minuta kasnije kada je pucao Machado. A onda, u jeku velikog Dinamovog pritiska, Istra je u 35. minuti izborila penal. Vratar Jezina je srusio Jordana i dobio zuti karton, a gostima se ukazala velika prilika da zakompliciraju pricu. Medutim, Spehar je s bijele tocke pogodio gredu i tu su kola za Puljane nezaustavljivo krenula nizbrdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu kasnije zbog drugog je zutog kartona iskljucen Henrique, a Dinamo je to ekspresno iskoristio i u 42. minuti dosao do vodstva. Machado je nabacio iz kornera, a Fernandes nadskocio sve i glavom matirao Brkica.

U 55. je minuti Mamiceva momcad povecala prednost, a prvijenac je u Dinamovom dresu upisao Hodzic. Sve mu je pripremio sjajni Pjaca koji je lijepom varkom izbacio Heistera i ubacio na drugu vratnicu gdje Hodzicu nije bilo tesko zabiti. Konacnih je 3:0 u 69. minuti postavio mladahni Coric s bijele tocke i to nakon sto je Bastos u kaznenom prostoru srusio Pjacu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je tako prvi izborio polufinale Hrvatskog kupa, a u srijedu ce uzvratne utakmice cetvrtfinala odigrati Hajduk - Vinogradar (prvi dvoboj 3:0), Lokomotiva - Rijeka (1:4) i Zadar - Split (0:1).

Besplatni prijenos ove utakmice na portalu Sportski.net omogucio vam je za sport vodeci hrvatski streaming provider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo