VELIKA ODLUKA / Poznato tko će preuzeti Rudeš nakon Golema: 'Odlučili smo malo prodrmati momčad promjenom kapetana'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon Roberta Prosinečkog i Tonija Golema, klupu posljednje momčadi na tablici voditi će, privremeno, dosadašnji pomoćnik Ivan Mijač.

24.11.2023.
14:38
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U sklopu 16. kola 1.HNL Rudeš će gostovati u Velikoj Gorici, a tamo će ih voditi čak treći trener ove sezone. Nakon Roberta Prosinečkog i Tonija Golema, klupu posljednje momčadi na tablici voditi će, privremeno, dosadašnji pomoćnik Ivan Mijač.

Image
USUSRET OSIJEKU /

Jakirović potvrdio povratak Brune Petkovića i govorio o transferima: 'Zadnja tri mjeseca gledamo pojačanja...'

Image
USUSRET OSIJEKU /

Jakirović potvrdio povratak Brune Petkovića i govorio o transferima: 'Zadnja tri mjeseca gledamo pojačanja...'

On je odradio i prvu press konferenciju za medije na kojoj je najavio svoj prvi prvenstveni dvoboj u ulozi glavnog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam imao priliku surađivati s ovim igračima i ekipom kroz zadnjih dva i pol mjeseca, kao dio stožera bivšeg trenera Tonija Golema. Tako da sam imao prednost jer sam bio upoznat s kadrom i igračkom kvalitetom. Govoreći s tehničke strane, odlučili smo malo prodrmati momčad promjenom kapetana.

Tako će nas kroz ovaj period kao kapetan predstavljati vratar Matej Marković. S druge pak strane, moram naglasiti kako su momci u pristupu i angažmanu na treningu nastavili jednakim intenzitetom kojim smo radili protekla dva mjeseca, a posebno s naglaskom na zadnjih mjesec dana, kada su i rezultati, ako isključimo težak poraz od Istre, to potvrdili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su pokazali da znaju igrati i da imaju potrebni motiv, vjerujući da s jednom kvalitetnom izvedbom i pobjedom možemo preokrenuti stvari, posebice u psihološkom smislu", izjavio je Mijač uoči gostovanja u Velikoj Gorici.

"Respektiramo svakog protivnika. Isto tako i Goricu. Ali baš ta Gorica daje nam nadu da kroz tu utakmicu i nakon te utakmice možemo biti netko o kome se govori kao eventualnom hitu sezone za nastavak prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Gorica je posložena i u igračkom smislu, i na kraju krajeva u smislu trenera Dinka Jeličića, koji iz tjedna u tjedan pokazuje kvalitetan rad i skupa s momčadi ostvaruje odlične rezultate", smatra Mijač.

'Na utakmicama se ne vidi što i na treningu'

Bivši trener Golem naglašavao je da je najveći problem Rudeša igra u zadnjoj trećini. Zagrebački klub tijekom reprezentativne pauze odigrao je 1:1 s mađarskim ZTE-om u prijateljskoj utakmici. "Uvijek krećem od treninga. I ne samo kroz ovih zadnjih desetak, koliko ja radim s momcima, već i generalno u zadnjih dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidim drastičan napredak, iz treninga u trening, iz tjedna u tjedan. Nažalost, kroz prvenstvene utakmice to se nije vidjelo. Ali u ovoj utakmici protiv Mađara pokazali smo da smo sposobni postići gol, ali i jednako bitno, i kreirati velik broj prilika. Mi ćemo nastaviti raditi na tome. Igrači na treninzima pokazuju da je taj segment igre nadograđen", izjavio je Mijač.

Rudeš protiv Gorice vjerojatno neće moći računati na Frana Topića i Rijada Mašalu. "Posebno mi je žao što zbog ozljede lista neće biti i Tomislava Srbljinovića jer on je igrač koji donosi posebnu energiju u vezni red, odnosno samim time u kompletnu momčad", zaključio je Mijač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo