POZNATO KOLIKO ĆE STRADALI NOGOMETAŠ IZBIVATI S TERENA: / 'On bi igrao već u subotu, ali...'

Image
Foto: AFP

Marc Bartra (26), nogometaš koji je nastradao u bombaškom napadu na autobus Borussije Dortmund uoči utakmice protiv Monaca, morat će pauzirati četiri tjedna.

13.4.2017.
18:24
AFP
VOYO logo

Braniču žuto-crnih nastradala je podlaktica koju je morao operirati dan nakon napada. Oporavak ide dobro, no na teren će tek u završnici sezone, javlja ugledni engleski Sky Sports.

PALAC U ZRAKU I INFO O OZLJEDI: Oglasio se Borussijin nogometaš koji je stradao u bombaškom napadu u Dortmundu

"Marc bi igrao već u subotu, ali neće ga biti četiri tjedna", rekao je trener BVB-a Thomas Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolac je u Borussiju stigao u lipnju 2016. iz Barcelone za osam milijuna eura. Prema posljednjim vijestima njemačka policija je privela jednu osobu koja se povezuje s napadom na autobus, naglasivši da vlasti sada napad tretiraju kao teroristički. Pojedinosti o uhićenoj osobi nisu objavljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađene tri poruke

Istražitelji su na mjestu napada pronašli tri poruke jednaka sadržaja kojima odgovornost za napad preuzima islamistička skupina, ljutita zbog njemačkog sudjelovanja u operacijama protiv tzv. Islamske države u Iraku i Siriji.

Tužiteljstvo je kazalo da je eksplozivna naprava kojom je napadnut autobus dortmundske momčadi sadržavala dijelove metala. Prethodno je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne Vestfalije, pokrajine u kojoj se nalazi Dortmund, kazao da istraga ide u svim smjerovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo