SVE ILI NIŠTA / Poznato je kada će se odigrati zaostali derbi Hajduka i Rijeke: Paklen raspored čeka Riječane u nikad gorem stanju

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeku čeka paklen raspored jer nakon što je u prvih šest utakmica uspjela slaviti tek jednom

31.8.2022.
12:38
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Rijeka odgodila utakmicu drugog kola HNL-a protiv Hajduka, još uvijek čekamo na prvi Jadranski derbi u novoj sezoni. Susret se trebao odigrati 24. srpnja, a sada je poznat i datum kada će se nadoknaditi ova zaostala utakmica.

Image
ŽELIMO VIŠE /

Haris Vučkić nakon loših rezultata Rijeke: 'Reći ću samo da nam on nedostaje'

Image
ŽELIMO VIŠE /

Haris Vučkić nakon loših rezultata Rijeke: 'Reći ću samo da nam on nedostaje'

Rijeka je pismeno zatražila odgodu koju je HNS prihvatio, kako bi se Riječani mogli posvetiti nastupima u europskim utakmicama drugog pretkola Konferencijske lige protiv švedskog Djurgardensa. Prema pravilima svi klubovi koji sudjeluju u UEFA klupskim natjecanjima, imaju pravo na odgodu jedne utakmice te je sukladno tome HNS prihvatio ovu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeci ova odluka nije pomogla jer je Djurgardens upisao pobjede u oba susreta te otišao do kraja izbacivanjem Sepsija i Apoela te izborio grupnu fazu natjecanja. Ostaje dojam kako Rijeka nije imala sreće u ždrijebu, no teško bi ovakvom igrom daleko dogurala i da je izvukla povoljnijeg protivnika.

Težak raspored

Donesena je odluka da se ovaj derbi dva velika rivala odigra u srijedu 14. rujna s početkom od 16:30 sati. Rijeku čeka paklen raspored jer nakon što je u prvih šest utakmica uspjela slaviti tek jednom, a nije igrala derbije koji ju sad tek čekaju. 2. rujna je na rasporedu derbi protiv Dinama u Maksimiru, osam dana poslije kod kuće slijedi derbi s Osijekom, a samo četiri dana nakon toga Riječani putuju u Split na zaostalu utakmicu protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneru Faustu Budicinu i njegovoj momčadi ne preostaje ništa nego prebaciti u brzinu više u nadolazećim derbijima i ispraviti ovu neobičnu situaciju u kojoj se Rijeka nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene ljetvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo