POZNATI NOGOMETNI SUDAC OPTUŽEN ZA NAMJEŠTANJE UTAKMICE: / Nedavno je sudio Chelseaju u Ligi prvaka

Image
Foto: Profimedia

Diskreditirao se čudnim telefonskim razgovorom s bivšim dopredsjednikom Češkog nogometnog saveza (FAČR), koji je osumnjičen za sudjelovanje u namještanju utakmica

9.12.2020.
21:51
Profimedia
VOYO logo

Istaknuti češki nogometni sudac Pavel Kralovec, koji sudi i utakmice Lige prvaka, upleten je u skandal oko namještanja utakmica, objavili su u srijedu češki mediji.

Najpoznatiji češki nogometni sudac, koji je u utorak sudio susret Chelsea - Krasnodar, diskreditirao se čudnim telefonskim razgovorom s Romanom Berbrom, bivšim dopredsjednikom Češkog nogometnog saveza (FAČR), koji je osumnjičen za sudjelovanje u namještanju utakmica, objavio je dnevnik Dnes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Pavel Kralovec

'Jedna politička stvar'

Berbr u više je navrata komunicirao s Kralovcem prije srpanjskog finala domaćeg kupa između Libereca i Sparte.

"Treba mi jedna politička stvar, razumjet ćete. Josef Krula je svratio kod mene u ponedjeljak", rekao je Berbr sucu u razgovoru koji je prisluškivala policija. Krula je sportski menadžer Sparte i bivši sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kralovec je u odgovorio kako razumije zahtjev.

Brojne pogreške

Sparta je u finalu pobijedila sa 2-1 i nakon šest godina osvojila trofej te se plasirala u Europsku ligu. Međutim, iza utakmice su ostali sudački repovi jer je Kralovec načinio nekoliko pogrešaka u korist praškog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, nije isključio igrača Sparte usprkos intervenciji VAR sobe. Pogreška suca Kralovca postala je tema broj 1 nakon finala.

"Pogrešno sam procijenio žestinu prekršaja na monitoru. Moja je odluka bila pogrešna i trebao sam dati crveni karton zbog nesportskog ponašanja", kazao je sudac nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skinut s liste

Češki nogometni savez do kraja sezone je uklonio Kralovca s liste sudaca, a iz Sparte su odbili bilo kakvo povezivanje s ovim slučajem.

"Odbijamo biti povezani sa slučajem Berber. Klub nije utjecao na suce i tražimo temeljitu istragu cijelog slučaja i vjerujemo da će svi koji su počinili ilegalne i koruptivne radnje biti kažnjeni", poručili su iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berber je bio jedna od 19 osoba koje je policija u listopadu privela u sklopu akcije protiv organizirane kriminalne skupine. Zbog toga je dao ostavku na svoje mjesto.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo