POZNATI HRVATSKI SUDAC O DVOJBENIM SITUACIJAMA: / 'Onaj Modrićev jedanaesterac trebalo je ponoviti'

Image
Foto: AFP

Bruno Marić oprostio se od suđenje krajem prošle sezone

5.7.2018.
9:13
AFP
VOYO logo

"Dosad je bilo bolje nego na prošlom Svjetskom prvenstvu kada se puno griješilo. Istina je da sad suci imaju pomoć u odličnom alatu, u VAR-u", mišljenje je Brune Marića do kraja prošle sezone aktivnog suca, sad umirovljenog dijelitelja pravde za Večernji list.

Dodao je Marić u istom razgovoru da 'možemo biti zadovoljni' kriterijem koji je dosad imala hrvatska nogometna reprezentacija na ovom Svjetskom nogometnom prvenstvu prije no što se okrenuo temi o kojoj se dosta priča. Jedanaesterci su se u više navrata spomenuli kao primjer sudačkih pogrešaka u kojima se 'žmiri' na izlaženja vratara sa crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schmeichel je pretjerao

"Postoje pravila nogometne igre, ali postoji, kako se kaže u žargonu, i pametno suđenje, ono što je uobičajeno. Po meni nije bilo na ovom Svjetskom prvenstvu nekakvih velikih kretanja vratara kojima bi dobili nekakvu prednost u branjenju udarca da bi udarac trebalo ponavljati. Uvijek su se vratari micali, miču se i sada, ali po meni to nije bilo nedozvoljeno, osim u jednom slučaju."

Taj slučaj je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini jedanaesterac koji je trebalo ponoviti onaj je na kraju produžetaka kad je Schmeichel obranio udarac Luki Modriću. On je jedini izašao i dobio prednost i taj bih udarac ponovio. S malom ogradom, možda sam subjektivan jer se ipak radi o našoj reprezentaciji, ali u usporedbi s ostalim vratarima kod jedanaesteraca on je ipak otišao dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo