POVIJESNA ODLUKA: / Zbog ove sudačke sramote FIFA naredila ponavljanje utakmice kvalifikacija za SP

Image
Foto: Screenshot

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) naredila je da se utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Južnoafričke Republike i Senegala mora ponoviti.

7.9.2017.
9:25
Screenshot
VOYO logo

FIFA je odluku o ponavljanju utakmice donijela zbog skandalozne odluke suca Josepha Lampteyja koji je izravno utjecao na rezultat, odnosno pobjedu Južnoafričke Republike s 2-1.

Doživotno suspendiran

Lamptey je u dvoboju odigranom u studenom u Polokwaneu dosudio jedanaesterac za domaće nakon što je senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja lopta pogodila u – nogu! Južnoafrikanci su iskoristili poklon, zabili s bijele točke i u konačnici pobijedili s 2-1, a zgroženi Senegalci su se žalili. U ožujku je FIFA proglasila Lampteyja krivim za nezakonito utjecanje na rezultat i doživotno ga izbacila iz nogometa, a u srijedu navečer je stigla i odluka o ponavljanju utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka značajno može promijeniti stanje u skupini D afričkih kvalifikacija. Samo pobjednik skupine ide na SP, a trenutno su na vrhu Burkina Faso i Zelenortski Otoci s po šest bodova, dok Senegal ima bod manje. Eventualnom pobjedom u ponovljenom ogledu Senegalci mogu skočiti na vrh skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo