POTVRĐEN NOVI IZBORNIK: / Spasio je Sunderland, može li i Englesku

Image
Foto: AFP, Ian MacNicol

Donedavni menadžer Sunderlanda Sam Allardyce imenovan je novim izbornikom engleske reprezentacije, a s Engleskim nogometnim savezom (FA) je potpisao ugovor na dvije godine.

22.7.2016.
17:32
AFP, Ian MacNicol
VOYO logo

Iskusni Allardyce će na dužnosti izbornika zamijeniti Roya Hodgsona koji je podnio ostavku nakon poraza od Islanda u osmini finala nedavnog EURA u Francuskoj.

'Najbolji posao u Engleskoj'

"Izuzetno sam počašćen što sam angažiran za engleskog izbornika, to je posao koji sam oduvijek želio raditi. Za mene je to najbolji posao u engleskom nogometu. Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bi reprezentacija ostvarila uspjeh kakav naši navijači zaslužuju. Iznad svega moramo učiniti čitavu zemlju ponosnom na nas", izjavio je Allardyce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon igračke karijere u kojoj je najviše vremena proveo u dresu Bolton Wanderersa, uz kratkotrajna razdoblja u Sunderlandu, Millwallu, Tampa Bay Rowdiesima, Coventry Cityju, Huddersfield Townu, Preston North Endu i West Bromwich Albionu, trenersku karijeru je započeo upravo u WBA-u i to u ulozi menadžera-igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao trener Allardyce je vodio Blackpool i Notts County prije no što je 1999. godine preuzeo Bolton s kojim je 2000. stigao do finala FA Kupa, te 2005. osvojio peto mjesto u Premier ligi. Uslijedile su epizode u Newcastle Unitedu, Blackburn Roversima, West Ham Unitedu i Sunderlandu kojega je prošle sezone spasio ispadanja u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo