POTRESNO SVJEDOČANSTVO PREŽIVJELOG: / 'Ugasila su se sva svjetla u avionu, a onda je nastala grobna tišina...'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Rafael Henzel je brazilski novinar, jedan od šestero preživjelih putnika na kobnom letu za Medellin na kojemu je 29.

13.12.2016.
11:54
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Brazilska momčad putovala je na prvu utakmicu Copa Sudamericane koju je trebala igrati protiv kolumbijskog Atletico Nationala. Henzel je bio jedan od 20 novinara koji su pratili brazilski klub, jedini koji je preživio od kolega, uz još trojicu nogometaša Chapecoensea i dvoje članova posade. Marca je prenijela njegovu priču s kobnog leta.

'Pilot nam je nekoliko puta rekao da slijećemo za deset minuta'

"Sve je bilo normalno na letu, atmosfera sjajna u avionu. No, došlo je do turbulencije i stjuardesa je uključila alarm. Let je produljen za deset minuta i već tada smo se pitali je li sve u redu. Pilot se javio na razglas i rekao da ćemo sletjeti za deset minuta. I tako nekoliko puta", ispričao je Henzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici nisu znali da avion ostaje bez goriva i da se približava tragedija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugasila su se sva svjetla u avionu, a nitko nam nije rekao što se događa. Nismo znali da više nemamo goriva i da moramo prisilno sletjeti. U avionu je zavladala grobna tišina. Motori su prestali raditi, bilo je stravično. Nakon nekoliko trenutaka, avion je udario u tlo", ispričao je trenutke užasa brazilski novinar.

Njegovo zapomaganje čula je spasilačka ekipa, bio je predzadnji kojeg su uspjeli spasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjedio sam s dvojicom kolega, bio sam u sredini. Oni su poginuli. Nevjerojatno je kako sam ja preživio", kazao je Henzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo