POTPUNI RASPAD: / Barceloni prijeti prava katastrofa!

Image
Foto: AFP

Bliže se regionalni izbori u Kataloniji, a samim time su aktualne i najave o odcjepljenju te pokrajine od Španjolske. Takav scenarij imao bi katastrofalan učinak za - Barcelonu.

21.9.2015.
23:07
AFP
VOYO logo

Aktualni prvak bi u slučaju secesije bio - izbačen iz lige. Barcelona ne bi smjela i mogla nastupati u španjolskom prvenstvu, a prema španjolskom ministru sporta Miguelu Cardenalu to bi značilo slom kluba. Ostali bi bez ogromnog 'kolača' kojeg dobivaju za TV prava, a nastupanje u eventualnoj Ligi Katalonije bilo bi donijelo gradski derbi s Espanyolom, te okršaje sa sadašnjim slabašnim drugoligašima - Llagosterom, Gimnàsticom i Gironom. Sva tri kluba zajedno imaju manji prosjek od 10.000 gledatelja po utakmici.

Izbori 27. rujna

Izbori u Kataloniji su 27. rujna, a ukoliko pobjede stranke koje traže nezavisnost Katalonije, moglo bi doći do ogromnog problema u španjolskom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se Španjolska raspadne, raspada se i La Liga. Nadajmo se da nikad neće do tako apsurdne situacije", upozorio je predsjednik La Lige Javier Tebas, a i Cardenal je 'upozorio' birače:

"U slučaju nezavisnosti Katalonije, Barcelona više neće moći nastupati u prvenstvu Španjolske. Ako se i odvoje, djeluje apsurdno da uopće zatraže registraciju u španjolskom savezu. Ciljevi takve Barcelone bi postali drugačiji. Bez ogromnog prihoda, Barcelona bi postala klub poput Celtica ili Standard Liegea, morala bi se jako potruditi da dođe do četvrtfinala Lige prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandiranje u 17. minuti

Kako bilo, Barcelonini navijači uredno na svakoj domaćoj utakmici u 17. minuti skandiraju za nezavisnost pokrajine, kao uspomenu na 1714. godinu, kada je još Katalonija bila nezavisna. Oni čak i smatraju da bi ih francuska Ligue 1 rado primila, tako da se ne brinu previše za prijetnje iz Madrida...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo